lauantai 15. lokakuuta 2016

Matkalla: Syysloma Armenian Jerevanissa ja Marimekko-arvonnan voittajatar

Tuleva viikko vietetään eksoottisessa Armeniassa, Jerevanissa Kaukasuksella. Olen tällä hetkellä lentokentällä. Yksi lentokoneen vaihto ja olemme perillä Jerevanissa. Syysloma, hyvää ruokaa ja juomaa, vuorilla vaeltelua ja relailua. Tämä ei ole aurinkoloma vaan jotain niin erilaista. Hotellimme on viiden tähden luksushotelli, joka toivottavasti täyttää odotukset. Päivälämpötilat ovat +17 - +22 välillä. Iltaisin lämpötila laskee alle +10. Sen verran erilainen kohde tuli valittua, ettei edes Forexilla voinut vaihtaa rahaa.
Kellonaika on Jerevanissa kaksi tuntia enemmän kuin Suomessa.


Turkin, Iranin, Azerbaizanin ja Georgian naapurimaana sijaitseva Armenia mielletään useimmiten  sotaakäyväksi ja rauhattomaksi maaksi. Tosiasiassa Armenia, armenian kielellä Haystan, on nopeasti kehittyvä, ystävällinen ja turvallinen maa, jossa vaarallisinta on kuulema ylittää katu Jerevanin keskustassa.
Liikenne miljoonan asukkaan pääkaupungissa ja muuallakin on melkoista kaahailua liikennesääntöjä noudattavan pohjoismaalaisen silmissä. Armenia on ensimmäinen kristitty maa maailmassa. Armenialaisilla on oman uskontonsa lisäksi myös oma kieli ja aakkoset. Lähes kaikki osaavat myös venäjää, mutta vain harvat englantia. Talojen seinustalla voi kuulema nähdä yleisesti kuivattuja lehmänlantakasoja, joilla talven pakkasilla saadaan edes hiukan lämpöä. 
Armenia on tunnettu massiivisista neusvotoajan rakennuksistaan sekä rakentamiseen käytetystä alueen vaaleanpunaisesta kivestä. Kuuluisimmat yksittäiset rakennukset ovat Oopperatalo sekä Cascadeksen veistospuisto. Kaupungin sisällä on myös lukuisia museoita, puistoja ja kirkkoja.

Kunhan palaan Armenian Jerevanista, niin kerron teille sanoin ja kuvin kaikki matkan seikkailut :) Tykkään valtavasti tällaisesta matkailusta, jossa ei aina suunnata aurinkorannoille vaan matkaa voi kutsua itsessään jo seikkailuksi. Ennakkoon ei kannata pelätä mitään, koska se mikä sattuu, niin sattuu missä vaan. Kun pitää maalaisjärjen mukana, niin ei yleensä joudu pahoihin vaikeuksiin. Rohkeutta, iloista mieltä ja uusia kokemuksia.
Maailma on laaja ja tänään pääsen yhteen uuteen ja eksoottiseen kohteeseen. Mutta kohta nouden korkeuksiin ja yhden välilaskun ja koneen vaihdon jälkeen olen perillä.

Muistakaa seurata matkaa Instagramissa: satumkirjavainen

Muistakaa osallistua blogissani jo käynnissä oleviin ja huomenna sekä maanantaina käynnistyviin messulippujen arvontoihin!

PS. Marimekko-arvonnassa onni suosi Teija Hämäläistä. 
Olen laittanut Teija sinulle jo sähköpostia :)
KuvaKuvaKuva


Kuva

Kuva

Kuva


SHARE:

5 kommenttia

 1. Ihanaa matkaa ! Jännityksellä odotan matkakertomusta, sen verran jännittävä matkakohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen kyllä jännän äärellä.

   Poista
  2. Kiitos :) olen kyllä jännän äärellä.

   Poista
 2. Kivaa reissua! Ota paljon kuvia :) vaikuttaa kiehtovalle paikalle :)!

  VastaaPoista
 3. Armeniaan olen haaveillut pitkään, sillä niin eksoottiselta vaikutti. ;) Mukavaa matkaa Satu! :) Ja toivotaan, ettei mitään satu tällä(kään) reissulla! :)

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig