perjantai 14. lokakuuta 2016

Viini- ja ruokamessujen etkoilla * Vinkkejä Viini- ja ruokamessuille

Olin keskiviikkoiltana Viini- ja ruokamessujen etkoilla BasBas & Staff Wine Barissa.
Tehtaankadulla sijaitseva ravintola on  vasta avannut ovensa ja on vaikutteiltaan Pariisin kodikkaista bistroista, San Franciscon rennoista kuppiloista ja Italian maaseudun pienistä osterioista. Pääruokakokoisten annosten sijaan listalla on yksinkertaisia, raaka-ainelähtöisiä bistroannoksia. Tunnelmallisen bistron viinikaapista löytyy luonnonmukaisesti tehtyjä huippuviinejä ja kaupungin kiinnostavin naturalviinien valikoima. Keittiö on auki bistron sulkemisaikaan asti.


Pöytiin oli aseteltu kynttilöitä ja salissa oli juuri oikealla tavalla himmeä valaistus: tunnelmallinen, mutta ei niin pimeä, ettei näkisi syödä. Kaiuttimista soi taustalla pehmeästi vanha soul-musiikki ja rock-klassikot.  Tarjoilu oli rennon ystävällistä ja ruuat simppelin hyvänmakuisia. Bistron sisustus on koottu kierrätyksenä eli kirppareilta ja siinä on onnistuttu todella hyvin. Lauantaisin bistro on kiinni, mutta tiistaista perjantaihin ruokaa saa kahteen asti yöllä.

Saimme maisteltavaksemme neljä eri annosta ja aivan ihanaa roséviiniä. Olisin voinut ostaa tätä viiniä kotiinkin, mutta Suomen lainsäädäntöhän kieltää vielä ravintolasta viinan ulosmyynnin. Tosin onpahan hyvä syy palata ihanaan bistroon, juomaa baskeriin ja ruokaa bassoon. Viini-lehti antoi meille uutukaisen Viinistä Viiniin 2017-kirjan, joka on nyt arvottavana blogissani. Tunnelma tapahtumassa oli lämpöisä, kotoisa ja viipyilevä. Annan paikalle vahvan suosituksen, käykää ja nauttikaa!Aion itsekin palata sinne piakkoin.
Kiitokset Viini-lehdelle ja Messukeskukselle.

Viini-ja ruokamessut (27.-30.10.2016) ovat uudistuneet ja siellä ei ole enää aidattuja alueita, vaan koko alue on vierailijoiden käytössä. Tänä vuonna messuille on 18 vuoden ikäraja ja alaikäiset saavat tulla alueelle täysi-ikäisen seurassa. Messuilla on maisteltavana yli 600 viiniä ja viiniruoka.fi-sivustolta voi käydä merkkaamassa omat viinisuositukset sydämellä. Ensimmäistä kertaa kuluttajilla on mahdollisuus maistaa ja tilata viinejä suoraan messuilta. Maisteltavana on yli 60 ruoka-annosta ja Champagne Barissa on tarjolla lähes 30 erilaista shamppanjaa.  

Baarissa tarjoillaan päivittäin tunnin ajan erityisetu Finnair Plus-jäsenille. Messuille kannattaa tulla ajan kanssa, hengailla, maistella viinejä ja nauttia tapastyylisiä tarjoiluja. Välillä voit kipaista Kirjamessuille, jotka ovat Messukeskuksen viereisessä tilassa. Mikä sopiikaan paremmin yhteen kuin pienet purtavat, viini ja kirjat. Tilkka viiniä ja kirjojen sivuilla pääset pian pois arjen kiireistä.
Perfect match!

Sunnuntaina käynnistyy blogissani Viini- ja ruokamessujen lippujen arvonta. Avoinna Ti–pe 16–02
Tehtaankatu 27-29, 00150 Helsinki

 Herkuttelimme mozzarellalla & anjoviksella, lohicevíchellä ja avokado-fenkolibruschettoilla sekä ruusukaali ja inkiväärimajoa.
Muista osallistua kirjan arvontaan blogissani!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig