perjantai 7. lokakuuta 2016

On kuin söisi kaurapuuroaan kultalusikalla*


Tänään töihin. Elämysmatkan jälkeen arki on kuin söisi 
kaurapuuroaankin kultalusikalla. Olen sairastellut kuluvana syksynä hyvin paljon. Josko nyt olisi aika jo olla terveempi, toivon kovasti. Tässä meinaa nimittäin positiivisempikin Pirkko masentua. Haluaisin sytyttää pimeyden tuleen ja nähdä kaiken valoisana. Melankolinen maisema, joka ei vaadi mitään. Sen kanssa on ajoittain helppoa samaistua, olla yhtä.

Mutta eilen oli aivan valtavan kaunis päivä. Oi, mitä ihania hetkiä. Meri ja taivaanvalo,joka on kietonut kirpeän syyspäivän helmaansa. Luonto hehkuu. On tunne,että voi tapahtua mitä vaan. Tosin en halua taivaan tippuvan niskaani. 

Niinä päivinä, kun jalassa ovat vain vasemman jalan saappaat ja alakulo meinaa vallata mielen. En jää vatvomaan ikäviä asioita vaan ajattelen positiivisia asioita. Kuinka voin selvitä tästä voittajana? Miksi olen nyt tässä tilanteessa? Asenne vaikuttaa paljon siihen, kuinka suhtaudumme asiohin ja kuinka selviydymme niistä. Mutta on myös toki niitäkin päiviä, jolloin olen yhtä melankolisuuden kanssa. Mutta peruspositiivisella asenteella elämä näyttää himppusen verran kauniimmalta ja siinä selviytyminen on helmpompaa. Elämä on elämisen arvoista, hiotaan sitä sisäistä timanttiamme joka päivä.

Rentoudun kirjaa lukiessani (hankin jo Cheekin kirjan) tai laittaessa hyvää ruokaa. Myös ystävien kanssa vietetty aika on luksusta. Ja jos ystäviä vielä tapaa hyvää ruuan äärellä, niin se on tuplaluksusta. Nukkumisesta puhumattakaan. Kaikkea tasapainossa.
Huonompikin päivä voi kääntyä valoisammaksi, kun miettii elämää ja sitä, mistä kaikesta on kiitollinen. Kiitollisuus lisääntyy ja särmät hioutuvat.


Minusta on tulossa vähitellen kissa - unta riittää, olen laiskan sutjakka, rakastan lämpöä ja mukavuutta ja näytän kynteni, kun tarve vaatii. Haluan valvoa silloin kun pitäisi nukkua ja toisin päin. Olen aina valmis juhlimaan, nauttimaan hyvästä ruuasta ja nukkumaan. On luksusta haaveilla tulevasta ja uusista neuleista. 
Illalla yllätän meidät lettukestein.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig