tiistai 18. lokakuuta 2016

Terveiset Jerevanista, Armeniasta*

Täällä ollaan Kaukasiassa, Armenian Jerevanissa. Eksoottinen maa. Tänne lennettiin Ukraina Airlinesilla Kiovan kautta. Kaupunki on neuvostoaikainen, mutta kaunis ja etenkin vuoristo on aivan upea.
En voi sanoinkuvailla sitä kauneutta ja tätä atmosfääriä. Tekee hyvää hengittää välillä vuoristoilmaa ja kulkea uusia katuja.
Uusia seikkailuja, uusia kadunkulmia ja hyvää ruokaa.
Niin erilaista kuin missään muussa käymässäni maassa. Täällä iskee länsimaiselle shoppailijalle vastenkasvoja, että köyhä on tässä maassa oikeasti köyhä ja rikas on rikas. Vähemmälläkin tulee toimeen. Muistan pari vuotta sitten Amerikan matkani jälkeen, kun minulle tuli valtava tarve päästä eroon kaikesta minulle turhasta. Ja taas käy näin!

Armenian synnystä kerrotaan tarua, jonka mukaan Jumala kompastui maailmaa luodessaan ja kourassa olleet kivet sinkoutuivat Armenian kohdalle. Kiviä, rotkoja, vuoria ja huikeita maisemia riittääkin, onhan suurin osa maasta yli 1000 metrin korkeudessa maanpinnasta. Armenialaisten pyhä vuori Ararat on nykyisin Turkin puolella, mutta tuo ikilumen peitossa oleva jylhä yli 5000 metriä korkea vuori näkyy selkeällä säällä pitkälle sisämaahan.

Minulla on teille valtavasti kerrottavaa, kunhan palaan täältä sunnuntaina.

Matkaa voit seurata Instagramissa: satumkirjavainen

SHARE:

7 kommenttia

 1. Kiva lukea matkakertomuksia!
  Asian vierestä; onko se Otz kenkiä myyvä liike, mistä olet aiemmin postaillut Mikonkadulla? En löytänyt postausta, missä olis sitä mainittu. Kiitos jo etukäteen!
  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy blogistani sanalla Otz Shoes sivuvalikosta ja löytyy Mikonkadulta.

   Poista
  2. Löytyy blogistani sanalla Otz Shoes sivuvalikosta ja löytyy Mikonkadulta.

   Poista
 2. Upeita matkoja teet ja ilokseni upeita kuvia otat. Kiitos

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig