sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Allas Sea Pool - Helsingin merihelmi*

Voitin Energia Helenin instakilpailussa liput Katajanokalla Kauppatorin vieressä olevalle Allas Sea Poolille.
Olin miettinyt altaalle jo menoa sen avajaisista saakka, mutta nyt oli hyvä syy mennä testaamaan tämä upea kohde keskellä kaunista Helsinkiä, meren ääressä. Ihastuin Allas Sea Pooliin ikihyviksi ystäväni kanssa. On kuin olisi ollut ulkomailla, ulkomaanmatka parissa tunnissa. Rakastan kylpylöitä ja erilaisia hyvinvointihoitoja, joten kohtasin varsinaisen onnen löytäessäni itseni vihdoin Altaalta.
Allas Sea Pool on ikkuna Itämerelle ja merenrannan elävöittämisen lisäksi Allas pyrkii Itämeren suojeluun sekä vastuulliseen, hyvään sekä tulevaisuutta rakentavaan käyttöön.
Täällä todellakin keho sekä mieli lepäävät. Mieli pysyy virkeänä ja keho energisenä, kun muistaa huoltaa kehoaan ja mieltään liikkumalla.

"Allas Sea Poolilla järjestetään konsertteja, tapahtumia sekä hyvinvointipalveluita, mm. joogaa, pilatesta ja vesiliikuntaa. Se on ainutlaatuinen keidas keskellä kaupunkia, eikä vastaavaa palvelukokonaisuutta löydy muualta maailmasta. Allas Sea Pool herättää henkiin vanhan ajan kylpyläkulttuuria, jolloin kylpylöihin tultiin keskustelemaan, rauhoittumaan ja viettämään hyvää elämää veden äärellä."


Höyryävä lämminvesiallas, jäänraikas merivesiallas ja kuumat saunat tarjoavat elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia sekä kaupunkilaisille että matkailijoille vuoden jokaisena päivänä. Muista ottaa mukaan flipflopit, iso pyyhe ja kylpytakki tai vain se pyyhe uikkareidne lisäksi. Pukuhuoneelta on jonkin verran matkaa altaalle, mutta kun sinne pääsee niin on ihana nauttia lämpöisestä altaasta ja upeista maisemista. On hassunäky, kun uinninvalvoja istuu toppatakki päällä ja uimarit uivat talven kylmyydessä. Altaan lämpötila on +27 astetta ja merivesialtaan +1 astetta.


Poolilla on olemassa useampi rata erilaisille uimareille, on pulikoijien puoli ja nopeiden eli matkaa uivien uimareiden radat. Meille sattui eilen niin huippu kaunis aurinkoinen uintisää, että ihastelimme vain höyryävän uima-altaan keskellä kaunista kaupunkia. Minulle atmosfäärillä on suuri merkitys, se rauhoittaa ja koko meritunnelma itsessään on jotain niin upeaa. Aion hankkia näin alkuun 10 kerran liput ja nauttia lähes viikoittain, kerran tai useamman kerran upean altaan atmofääristä sekä sen tuomasta upeasta olosta. Ehkä seuraavan kerrna uskaltaudun avantoaltaaseen eli merialtaaseen.Uin nuoruudessani seitsemän vuotta kilpaa SM-tasolla ja olenkin miettinyt harrastuksen uudelleen herättelyä. Uinti on sen verran lempeä laji, että se ei ole kenellekään ainakaan pahaksi. Ja Allas Sea Poolilla voi nauttia uinnin lisäksi raittiista ulkoilmasta, joten hyvät yöunet ovat ainakin taattuja. Uinti on valtavan hyvä treenimuoto kaiken muun treenaamisen ohella. Allas Sea Poolilta voit vuokrata treeniin tai kellumiseen niin uimapuvun, uimavälineitä, pyyhkeen kuin kylpytakinkin. Treenin jälkeen on kiva piipahtaa Allas Cafe & Bistrossa napostelemassa jotain hyvää, koska uinnin jälkeen on aina nälkä. Tämä on niin oiva paikka tulla relaamaan arjen kiireistä ja varsin hyvä lahjaideakin antaa hyvinvoinnistaan huolehtivalle hetki hyvää fiilistä Helsingin sydämessä, upeaa meritunnelmaa.


           

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig