maanantai 23. huhtikuuta 2018

Resepti: Crudo Di Modena - kinkku-maissirisotto punajuuripestolla

Rakastan risottoruokia ja niiden valmistaminen on aina kivaa. 
Tämä risotto on helppo tekoinen ja todella makoisa.
Risoton keittovaiheessa lisättävän liemen on oltava lähes liehuvan kuumaa jotta kypsymisprosessi ei pysähdy. Sain ohjeen Anton & Antonin ruokakassin mukana ja tuunasin sitä enemmän oman makuni mukaiseksi.


½ dl oliviiöljyä / valkosipuli rypsiöljyä
80 g Crudo Di Modena-kinkkua
200g risottoriisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl valkoviinietikkaa
0,5 litraa kanalientä
200g maissia
50g parmesaani- ja Jukolan juuston Chilicheddar raasteita

1prk Alavuden öljynpuristamon Punajuuripestoa

Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilavassa pannussa tai kattilassa 2 rkl öljyä ja lisää sipuli- ja valkosipuli. Kuullota miedolla lämpötilalla noin viisi minuuttia, lisää riisi ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada valkoviinietikka pannulle ja pyöräytä risotto pannussa. Kaada seuraavaksi päälle kuumaa kanalientä noin kaksi desiä kerrallaan. Toista kunnes kaikki liemi on imeytynyt riisiin.
Riisi on al dente, ku se vielä hiukan napsahtaa hampaissa. Kypsennä kuitenkin kunnes suutuntuma miellyttää itseäsi. Lisää joukkoon maissit.


Leikkaa veitsellä noin 2 sentin kokoisia siivuja kinkusta ja lisä risottoon. Lisää lopuksi parmesaani- ja Chili Cheddar raastetta, mutta jätä osa siroteltavaksi annoksille.

Risotto on parhaimmillaan, kun se on jonkun verran juoksevaa ja tasoittuu lautaselle paksuksi kerrokseksi.

Tarjoa heti ja annostele lusikalla pestoa lautaselle.





SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig