maanantai 25. marraskuuta 2013

Sunnuntain ajatuksia & kuvia!

Viikonloppu meni sohvalla oleillessa, kipeitä poskionteloita potien. Eilen kumminkin tunsin oloni hiukan paremmaksi ja tein makoisan brunssin, kävin äitini kanssa moikkaamassa hautausmaalla isääni ja mummoa sekä ystävättäreni tunnelmallisilla Partylite kutsuilla. Kutsuilta tilasin vain ihania tuoksutuikkusia. Illalla katselin Vain elämää ja Solsidan-sarjoja, yksi lempparisarjoistani. Tämän päivän tärkein juttu on hankkia Cheekin stadionkonserttiin liput. Saa nähdä millaiset liput irtoaa vai irtoaako mitään?


Brunssilla tarjoilin haudutettua teetä, pekoni-kananmunakuppeja, kananmuna-paprikarenkaita, täytettyjä croissanteja sekä joulutorttuja makealla ja suolaisella täytteellä. Jälkkäriksi vohveleita kaikilla herkuilla.


Pekoni-kananmunakuppeihin tarvitset tulevat muffinssivuuat, joiden ympärille kierität pekonin ja sisään pudotat kananmunan sekä päälle juustoraastetta. Uuniin, 200 asteeseen noin 15 minuuttia.

Kananmuna-paprikakuppeihin tarvitset paprikan, jonka leikkaat renkaiksi. Aseta paprikarengas paistinpannulle ja kaada keskelle kananmuna. Paista ja nauti!

Croissantit
250g voita
4dl venhäjauhoja
1,5dl vettä
1 kananmuna voiteluun

Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi, niin aamulla saat viittä vaille valmiita croissantteja.

Ota margariini pehmenevään vähäksi aikaa ennen leivontaa. Kaada jauhot pöydälle ja hakkaa puolet margariinista silpuksi veitsellä jauhon joukkoon murumaiseksi.

Lisää kylmää vettä ja nopeasti sekoita taikinaksi. Älä vaivaa ettei taikinasta tule tahmeaa. Nosta jääkaapiin jähmettymään.
Kauli taikina levyksi ja levitä margariini levyinä taikina levyn päälle. Käännä reunat margariinin päälle ja kauli takaiseksi.
Taittele levy taas kolmeen osaan ja kauli. Toista muutamia kertoja.
Nosta taikina jääkaappiin. Kun se on vähän jähmettynyt, kauli ja taittele muutamaan kertaan.
Kauli ohueksi. Leikkaa kolmioita ohuesta levystä ja rullaa croissantin muotoon. Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min. Tarjoile hillon kanssa.




Makean ja suolaisen täytteen joulutortut



Olen ollut viime aikoina kotitöissä aikalailla laiskansutjakka. Täytyy tehdä ryhdistäytymisliike. Muuten meille muuttaa kisujen lisäksi lauma pölykoiria. Mutta kai siinä hallitussa kaaoksessa on myös hyväkin puolensa, koska Alexander Fleming ei olisi keksinyt penissiliiniä, jollei laboratorionsa olisi ollut sotkuinen. Minua sotku hermostuttaa ja saa tuntemaan oloni ahdistavaksi. Mutta sotkussa taitaa piillä luovuus ja nerous!
Sunnuntait ovat rentoilun aikaa, voi nukkua pitkään ja heti herättyään keittää teetä, lukea aamunlehden ja tallustella lämpöisissä töppösissä sohvanmutkaan ja kopata luettavaksi viikolla kertyneet aikakauslehdet. Viime aikoina olen katsellut matkasivustoja, kohtahan se hiihtolomakin kolkuttelee ovia :D Matkustan unissanikin paljon, melkein joka yö.



 "Mitkään elämän päivät eivät ole niin ikimuistettavia kuin ne, jotka
jokin mielikuvituksen kosketus saa värähtelemään."
-Ralph Waldo Emerson-


Tuikkukippo neuoloksella, Sisustus Motin



 Money can't buy happiness. It can buy marshmallows, which are the same thing.




Tykkään jouluherkuista ja etenkin marmeladikuulat kuuluvat ehdottomasti jouluun. Tai itseasiassa näitä menee muutama rasiallinen jo ennen joulua :D



 Meille satoi viime yönä lumipeiton, kaunista! Hautausmaakin näytti hieman valoisammalta paikalta saatuaan yllensä lumihunnun.



Tilasin pari joulua sitten itselleni Mulberryltä Check Scarfin ja paketin mukana tulivat kauniit joulunkellot. On ihanaa, kun saa pukeutua neulevaatteisiin ja lenkkeillä raikkaassa talvimaisemassa. Kuukaden kuluttua joulukin on jo mennyt ja me loikoillaan hotellissa ulkomailla. Odotan jo niin innolla lomaa.


 Onko teillä jokin lempparihuivi tai -laukku?

Huivi-Mulberry, Laukku- Vuitton Artsy


Katselin uusia sisustus- ja muotijuttuja nettiputiikeista ja tilasinkin pari kivaa juttua. Niistä myöhemmin lisää. Kivoja juttuja Booztilta ja Stockmannilta. Booztilla oli kaikki Espritin tuotteet eilen -25%.



Aurinko kultasi kauniisti keittiön säteillään. Tällaisista aurinkopäivistä saa energiaa niihin pimeisiin ja harmaisiin päiviin, jolloin mikään ei toimi ja melkein kaikki takkuaa.


Tällaisissa tunnelmissa vietettiin sunnuntaita. Tassu tassua vasten on turvallista nukkua ja nähdä makoisia unia :)


Kuinka sinun viikonloppusi sujui?

Voimia ja iloa uuteen viikkoon :)



SHARE:

3 kommenttia

  1. Huomenta Satu, olen vastannut haasteeseesi tänään blogissani:) Kivaa päivää!

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia ja aivan ihanan näköinen tuo vohveli. Upeita herkkuja, kelpaisi ehdottomasti. Mums.

    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Auts - nyt tuli nälkä;) - voi mikä suloinen kuva tuo viimeinen!
    Oikein hyvää uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig