lauantai 13. huhtikuuta 2013

Relax and the winner is... :)
Muistelin eilen illalla niitä asioita mitä rakastin tehdä lapsena ja kuinka voisin tehdä samankaltaisia asioita aikuisena? 

Rakastin liikkumista ja olin kilpailuhenkinen, ja onnekseni teen joitakin samoja asioita nyt aikuisena mutta en ole aivan yhtä kilpailuhenkinen. Tykkäsin ajaa lapsena pyörällä ja uida, nyt pyöräily on se mukavampi juttu ja uin melkeinpä ainoastaan luonnonvedessä. Äitini luki minulle todella paljon ja aikuisiällä olen lukenut muutakin kuin tenttikirjoja, nyttemmin olen jälleen alkanut lukea enemmän kaunokirjallisuutta. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja kirjoitin jossain vaiheessa vieläkin enemmän, se oli intohimoni. Tarinoiden ja runojen kirjoittaminen, lukiossa äikänopen sanoikin minulle,että mun jutuissa on ainakin pituutta ja paljon sisältöä. 


Lapsuudesta ja nuoruudesta tuli mieleen kilpauinti harrastus ja rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset, joita tehtiin ennen uintikisoja.

Näin viikonlopulle ajattelin laittaa teille oman rentoutukseni, jota silloin tällöin teen. Tää soveltuu hyvin myös piikkimattoiluun. Himmennä valot ja ota peitto. Vain viisi minuttia. Yleensä kaikki rakastavat tätä -ja sitä oloa, minkä rentoutus liikunnan jälkeen tuokaan.
Jos sulla on kotona puoliso, vanhempi, kämppis, sisar, lapsi, kaveri… kuka vain, voit laittaa sille peiton ja tyynyn lattialle. Ja toisen peiton päälle. Tärkeää on, ettei rentoutujalla ole kylmä ja että hänellä on tilaa maata kädet irti vartalosta. Voit lukea rentoutus ohjeen alta ihan sanasta sanaan, rauhallisella temmolla ja äänellä. *** -merkin kohdalla pidä pieni tauko, anna rentoutujan keskittyä.Illalla sängyssä voit sitten itse käydä tämän läpi. Itsellesi. Jos en meinaa saada unta, aloitan usein mielessäni tän rentoutuksen. Ja lähes poikkeuksetta nukahdan pääsemättä loppuun asti ;)  
Kuvittele olevasi lämpimällä hiekkarannalla. Pehmeän, lämpimän hiekan päällä, peiton päällä. Aurinko lämmittää koko kehoasi. Tunnet kuinka lantiosi, takapuolesi painuu raskaana hiekkaan. Pohkeet. Kyynärpäät. Hartiat. Pää. Tunnet uppoavasi pehmeän peiton suojaan, olet lämmin ja raskas.Siirrä varovasti oikea käsi, hartia ja lapaluu alaspäin. Ja sitten vasen. Tunne, kuinka hartiasi rentoutuvat ja jännitys poistuu. Nosta leukaa kevyesti ylöspäin ja anna niskan rentoutua. Niska-hartiaseutusi on kevyt ja ilmava. Anna pään upota ja tuntua raskaalta. Sulje varovasti silmäsi. Anna kasvojen lihasten levätä rentoina. Silmät, silmän ympärykset. Otsa. Posket. Suun ympärys. Anna suusi avautua ja suunpielten rentoutua.Hengitä rauhallisesti sisään “vatsan kautta”. Anna ilman virrata sisään nenän kautta ja rintakehän kohota. Hengitä rauhallisesti ulos suun kautta. Anna ilman virrata ulos ja rintakehän ja olkapäiden painua raskaina ja rentoina alas. Hengitä sisään uutta, raikasta ilmaa ja puhalla ulos vanha ilma ja jännitys kehostasi. Tunne, miten jokaisella uloshengityksellä muutut rennommaksi ja raskaammaksi, kehosi tyhjentyy jännityksestä. Hengitä rauhassa, keskity.
***
Pian tunnet, kuinka oikean jalkasi päälle lasketaan varovasti pehmeä, lämmin hiekkasäkki. Säkki valuu hitaasti lantion päältä reiden ja polven yli säären päälle ja siitä jalkaterän ylle jättäen koko jalan raskaan säkin alle. Tunnet, kuinka samanlainen säkki valuu rauhallisesti myös vsemman jalkasi yli lantiolta jalkaterän päälle. Jalkasi ovat raskaat ja lämpimät, et saa niitä liikkumaan.
Myös oikean olkapääsi yli valuu rauhallisesti lämmin säkki, kättä pitkin, hitaasti yli sormien peittäen koko kätesi. Ja vasemman kätesi yli valuu samanlainen säkki. Kätesi ovat olkapäistä sormiin raskaat ja lämpimät etkä saa niitä liikkumaan.
Tarkista kasvojesi lihakset. Silmän ympärykset. Otsa. Posket. Suunpielet. Silmäsi ovat kevyesti suljetut.Hengitä rauhallisesti ja anna jännityksen poistua jokaisella uloshengityksellä. Anna kehosi muuttua yhä raskaammaksi ja rennommaksi.
***
(Ja jollet aio nukkua:) Ala liikutella varovasti varpaitasi. Sormia. Jalkateriä. Käsiä. Avaa silmäsi. Olet rentoutunut.
***

Koskenlaskussa Ruunaalla kumiveneellä pari kesää sitten, se oli aivan huippukivaa!

Rentoutus on mielestäni huomattavasti parempi ja kokonaisvaltaisempi, jos taustalla soi rauhallinen musiikki. Mulle rentoutuminen on yksi osa arjenluksusta. Joka päivä täytyy olla ainakin pieni hetki aikaa itselleen. Itse rentoudun ulkoilemalla, leipomalla, lukemalla, piikkimattoilemalla, lukemlala blogeja tai uimalla kesällä järvessä. Ihminen ei ole robotti ja jokainen tarvitsee aika ajoin omaa aikaa, aikaa, jolloin ei ole minnekään kiire :) Meillä ihmisillä olisi paljon opittavaa eläimiltä, elämän rentous ja asioiden tärkeysjärjestys. Ensin lepo ja sitten nautinto ja lepo... :DDon't cry over the past, it's gone.
Don't stress about the future, it hasn't arrived.
Live in the present and make it beautiful.
Hyvä ohje ihan jokaiseen päivään eikö totta!
Yksi tämän päivän ihanista asioista on mm. se, että pääsen jalkahierojalle, jei!

Ja sitten arvonnan voittajaan :) Kiitos kaikille osallistuneille!


 Arvonnan voitti Stella Vanilja- blogin Seija, onneksi olkoon kera halauksen :)


Laita minulle Seija omat yhteystietosi sähköpostiini: neitisaippuakupla@gmail.com, kiitos! 

Kunhan saan vielä yhdeksän ihanaa rekisteröitynyttä lukijaa niin järjestän arvonnan, jossa palkintona on designia ja oikein kaksin palkinnoin :)

Kiitos, että käytte lukemassa ajatuksiani, suuri halaus kaikille lukijoilleni
 Mites teillä on viikonloppu sujunut :)?Onko teillä jokin rentoutuskeino?
SHARE:

6 kommenttia

 1. Koskenlasku näyttää aina niin hurjalta touhulta! Aika makeeta, että olet päässyt sitä kokeilemaan. Maisemia (jotka varmastai ovat upeat)siinä ei taida ehtiä katsella eikä kuvailla blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minulla on lisääkin kuvia koskenlaskusta :) Meillä on koskenlasku paikalle 30 kilsaa ja tänä kesänä aiommekin mennä laskemaan kaveriporukalla koskia ja vuokraamme mökin :)

   Poista
 2. Oi,ihanaa,kiitos ihana <3

  Ollut niin kiire päivä että blogi kierros on vallan jäänyt.

  Luin tuota rentoutusta ja alkoi kyllä heti nukuttaa :D

  Laitan sähklpostia illalla :)

  Mukavaa päivää<3

  VastaaPoista
 3. Kun säilyttäisimme sen lapsenmielen, niin meillä kaikilla varmaan olisi kivempaa... Mä olin päättänyt, että kun täytän 50-vuotta, niin sitä ennen mun on pakko päästä pallomereen... Kun mun nuoruudessani ei niitä ollut... Sitten pääsin toteuttamaan mun haaveeni kerran laivareissuilla... Siitä on valokuvatkin todisteena... Kyllä oli lapsilla vähän katselemista, kun aikuinen siellä heidän kanssaan "mellasti"... Mulla oli tosi kivaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippu juttu :D Lapsenmielisyys täytyy säilyttää läpi elämän, Peter Pan-syndrooma!

   Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig