tiistai 28. tammikuuta 2014

21 + ♥

Ulkona paistaa talviaurinko, kaunista.
Ulkosalla paukkuu -25 asteen pakkanen, mutta sisätiloissa on ihana oleilla, villasukat jalkaan ja kuuma kupponen teetä.

Koetan antaa arvoa jokaiselle päivälle vaikkei se olisikaan täydellinen tai edellistä parempi. Kaikella olemisella on aikansa. Koska inhoan liian aikataulutettua elämää etenkin vapaapäivinä ja tiettyjä rutiineja, niin koetan tehdä elämästä nauttimisen arvoista liikoja aikatauluja tai rutiineja kasaamatta. Sitä jumiutuu hyvin helposti odottamaan jotain; työpäivän päättymistä, viikonloppua tai mitä tahansa. Hankalaahan tämä elämä välillä on, mutta harjoitus tekee mestarin. Päivittäiset rutiinit on usein ahdettu täyteen, mutta ne tuntuvat silti rikastuttavilta ja vaalimisen arvoisilta. 

Maljakossa jääpalavedessä loistavat punaiset tulppaanit.
Odotan jo niin kesää ja syreenien tuoksua.
Meillä on aina kaapissa jotain herkkua (huono juttu), kaivan kaapista suklaata teen kaveriksi.
Saan inspiraatioita lehtien ja internetin sivuilta. Huomaan tuijottavani kauniita kuvia.
Tämänkin hetken olisi voinut käyttää hyödyllisemmin, mutta se oli oma pieni turhamainen hetkeni ♥.
Sydämellisiä juttuja, jotka saavat hyvälle tuulelle. 
Haaveita, jotka toteutuvat pieninä hippusina tai murtuvat kovan elämän alla.
Elämää.Tarkastellaan haavekatsausta vuoden päästä uudelleen. Elämänhaasteista selviää moitteetta, kunhan muistat suhtautua ympäristöön ja kohtaamiisi ihmisiin arvostavasti.




Kokosin teille kuvia viime viikonlopulta,



Tätä et (ehkä) tiennyt minusta!


Ajattelin kertoa itsestäni muutamia asioita, joita moni ei varmasti ole ennen tiennyt! Tai kyllä ilman näitäkin tietoja voi toki elää :D


1. Ennen nukkumaanmenoa laitan kaappien ja laatikoiden ovet kiinni ettei niistä pääse ulos mörköjä. Tuoli pitää myös laittaa pöydän alle ettei kukaan istu siinä yön aikana. Varjot ne vasta osaavatin tehdä tepposia :D



2. Olen ajanut kaksi kertaa tieltä ulos/ ollut pahassa kolarissa. Onneksi on ollut kasko-vakuutus ja henki on säästynyt!



3. En tee paljoakaan käsitöitä :/. Osaan kyllä kutoa, jollain tavalla. Ala-asteen kässän tunnilla sain tehtyä yhden lapasen ja sekin oli reikäinen, silmäpakojen takia :D Ja olisittepa nähneet sen "kaulaliinan" :D

4. Olen lukenut tenttiin juuri ennen tenttiin menoa ja pointtina tässä on se, että aiemmin silmäilin vain tenttikirjan sisällysluetteloa ja päättelin opettajan tekemät kysymykset :D Minulla on kolme ammattia, joista viimeisin on erityisluokanopettaja. Olen unelma-ammatissani! Haluaisin silti opiskella vielä papiksi. 

5.Olen kaatunut pienenä (2-3v) tyllerönä, ja lyönyt pääni tv:n kulmaan. Omistan tikkejä otsassani, olen ollut aikamoinen ikiliikkuja ja näkyisä lapsesta saakka :D




6. Vessan hanasta juominen tuntuu ällöttävältä, vaikka sieltä tulee ihan samaa vettä kuin keittiön hanastakin!



7. Voitin aikoinaan Suosikki-lehdessä pääpalkinnon kirjoituskilpailussa, jossa lukijoita pyydettiin ideoimaan Suosikkiin uudistuksia.



8.En voi sietää jos joku syö lähelläni porkkanaa tai muuta kovaa ääntä pitävää ruokaa. Maiskuttaminen kuulosta kamalalta!

9.Voisin nukkua kaikki pidemmät automatkat. Yleensä ajan pitkiä matkoja, mutta en pistä pahakseni, jos saan nukkua automatkojen ajan :D Kun vauvana ollessani en meinannut nukahtaa, niin isä ja äiti lähtivät kanssani autoajelulle ja nukahdin melkein heti.


10. Olen oppinut hallitsemaan materiaalisten haluamisten ostoksiani. Haluan silti monenlaista, sitä maailmanrauhaakin :D


11. Mielessäni on usein monia ideoita.

12.Ole nautiskelijan ja höyryjunan risteytys!


13. Minusta voi saada kuvan, että minulla on kova kuori, mutta todellisuudessa olen herkkä ja sopivalla tavalla vahva sekä mietin joskus ihan liikaa asioita. Vain herkkä ihminen voi olla vahva - koska silloin osaa taipua tuulen ja myrskyjen mukana - mutta ei taitu ei katkea ♥♥



14. Osaan aamulla olla nopeakin, jos valmistelen jo illalla aamun valmiiksi: valitsen vaatteet, pesen hiukset, jne.Saatan herätä klo 7.20, kun menen töihin klo 8.00. Eikä tee edes tiukkaa. Kerkiän hyvin töihin, ilman kiirettä.


15. Omistan 30 paria kenkiä. Silmäteräni olivat Loboutinini, jotk möin jokin aika sitten. Todella huonot kengät kävellä. Testasin jo lapsena vieraiden kengät, kun he tulivat kylään kävelin niillä asuntoamme ympäri! Mulla on jo katsottuna yhdet ihanuudet kesäksi, joita olen himoinnut jo vuosia, balleriinat. 




16. Rakastan tyttöjeniltoja, kuten myös laatuaikaa mieheni kanssa. Rakastan laittaa pöydän koreaksi, meillä ei vieraan tarvitse olla nälkäisenä! Läheisten hemmottelu silloin tällöin on aina paikallaan, kunnioitus ja kiitollisuus siitä, että rakkaimmat ovat elämässäni mukana. 


17. Elämän punainen lankani on tuoda näytille kaikkea kaunista. Siinä idea kaikessa yksinkertaisuudessaan. :) 



Kristallit, niitä voisi laittaa jokaiseen huoneeseen. Kevätauringossa ne muodostavat aika hienon valo-spektaakkelin.

18. Olen todella bakteerikammoinen! Esimerkiksi töissä käteltyäni jotain ihmistä pyrin pesemään käteni mahdollisimman pian tai käytän käsidesiä. En pysty menemään syömään ilman, että pesen käteni.

19.Olen suuri Vintiöt - ja Pulttibois sarjojen fani! Tervasaareen kesäteatteri, jee!

20.Minulla on silmälasit. Olen sokea kuin myyrä enkä tunnista edes omaa miestäni, jos otan kakkulat pois silmiltäni. Kissankin näyttää kummituseläimeltä, jollei minulla ole silmälaseja silmilläni. Käytän talvisin usein piilareita.

21. Olen muuten maailman epäjärjestelmällisin ihminen, huomasin sen taas tänä aamuna. Mieheni totesi,että minulla on todella kaukainen sukulainen Itellan logistiikka keskuksella töissä. Kisullakin on murot paremmassa järjestyksessä kuin miulla vaatehuone :D 



"Tärkeän päätöksen hetkellä meidän kannattaa luottaa vaistoon ja tunteeseen, koska järki pyrkii viemään meidät kauas unelmastamme selttäen, että vielä ei ole oikea hetki. Järki pelkää tappiota kun taas vaisto rakastaa elämää ja sen haasteita."
-Paulo Coelhon puhe hänen liittyessään Brasilian taideakatemian jäseneksi-



Rakastan matkailua sen kaikissa muodoissa: Uusien paikkojen näkemistä, kulttuurien kohtaamista, unohtumattomia seikkailuja, upeita maisemia, villiä luontoa, kapeita kaupunkikatuja, eksoottisia makuja, erilaista elämänmenoa, kerran elämässä -kokemuksia… Jos en ole matkalla, on suunnitelmissani ainakin jo seuraava matka ja sitä seuraavia suunnittelen tai ainakin niistä haaveilen. En voisi elää ilman matkailuharrastustani, joka on juurrutettu minuun aivan lapsesta saakka. Pidän kaupunkilomista niin kuin rantalomistakin, mutta lomalla ajattomuus, hyvä ruoka ja maisemien katselu ovat ainakin minulle tärkeimpiä asioita. Monta paikkaa olen onneksi jo päässyt näkemään, mutta vielä olisi niin paljon nähtävää! 

Maailmalla matkatessa on oppinut paljon, erilaisilta ihmisiltä sekä toisten näkökulmien kautta sitä voi eniten oppia elämästä sekä omasta itsestään.
Löytyykö sieltä muitakin kroonisesta matkakaipuusta kärsiviä? Laitoin pari kuvaa kesäiseltä takapihalta. Nämä kuvat saavat kaipaamaan kesää ja lämpöä. Mutta myös tiedostamaan sen tosiasian, että talvikin päättyy aikanaan ja kevät rakastaa kaiken eläväksi :)




Täytyisi siivota. Taidan päästä helmpommalla, jos muumioituisin viltin alle :D

Ihanaa ja antoisaa päivää teille kaikille!





,.-,-
SHARE:

8 kommenttia

  1. Tätä oli kiva lukea. Jotenkin erityisesti nro 12 sai hymyn huulilleni : )

    VastaaPoista
  2. Ei saa näyttää kesäkuvia tällaisella pakkasella ;) Mä kaipaan niin kesää.

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus ja kivoja, uusiakin asioita selvisi sinusta. Väliaika, kahvia ja pullaa :)

    VastaaPoista
  4. Tuo vessan hanasta juominen pitää niin paikkansa :D
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  5. Taas niin kiva postaus SatuMaria! ♥ Oli hyvä pointti tuo, että ei kannata aikatauluttaa liikaa elämää. Tykkään itse monista arjen rutiineista, mutta minuuttiaikataulu vain kuluttaa.
    Kerroit tosi kivoja juttuja itsestäsi! Minäkin laitan aina kaapinovet kiinni ennen nukkumaanmenoa ja tuo porkkanan mässyttäminen kyllä kolahti! Kaikenlainen kovaääninen syöminen on niin ärsyttävää!
    Sinusta sai taas tämän(kin!) postauksen perusteella todella tasapainoisen ja järkevän ihmisen kuvan.♥ Olet huippu!

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus ja löysin sieltä jotain piirteitä myös itsestäni. Näin kulttuuri/taideihmisenä olisi kiva kuulla sinun yleisestä suhteesta esim. taiteeseen ja museoihin.
    Käytkö esim. matkoillasi museoissa ja kuinka "otat kaupungin haltuun" eli keräätkö taustatietoa kaupungista ennen reissua vai menetkö vain fiiliksen mukaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ehdottomasti tutustun kaupungin tarjontaan ja museot sekä muut nähtävyydet ovat erittäin mielenkiintoisia kohteita :)

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig