perjantai 26. huhtikuuta 2013

Viinintai ja mustikkabruschetat

 Tällaisia asioita on tänään tarjolla Teille ihanille :)
 



Mustikkaiset bruschetat ovat makean suolaisia ja sopivat erinomaisesti viinin kera tarjoiltuna.
 

Eilen laittelin tällaisen ruusuisentekstin keittiömme seinälle
 

Rosor och choklad! Täällä se on taas, Viinintai! Ystäväni tulee tänään junalla Turusta tänne toiselle puolelle Suomea. Teen pientä purtavaa illaksi, katsellaan The Voice of Finlandin finaalia ja saatetaanpa käydä parilla paikallisessa (jollei niska kipu estä). Ystäviä on aina ihana nähdä, aika menee kuin siivillä ja sitten huomaakin, että kohta on jo aamu :) Olen fiilistellyt jo aika paljon kesää ja kesää suhteellisen paljon rakastavana ihmisenä en malta odottaa  kesän piknikejä, aamisiaisia aurinkisella parvekkeella, veneilyjä, mato ongella istumista ja piknikiä Suomenlinnan kallioilla. Ulkona on vielä auringosta  huolimatta vielä aika vilpoinen niin päätin aloittaa tämän kesäfiilistelyn näin ruoan puitteissa. Ja kuinkas muuten kuin mustikoin ;) En vain tiedä mitään parempaa ajanvietettä kuin kiireetön ruoan laittaminen. 




Nämä pikkuiset mustikkabruschetat sopivat kesän rentoihinjuhliin, joissa ei pidetä valkoisia vaatteita ;) Näissä yhdistyy juuri suolainen ja makea. Näiden kuvissa näkyvien lisäksi pidän mansikkaisista mozzarella –leivistä ja mansikkapizzasta. Nämä mustikka bruschetat sopivat hyvin perjantai-iltaan ja viinin kera nautittavaksi.

Resepti:
150 g ananas tuorejuustoa tai vuohenjuustoa
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
Vaalea leipää
Vuonankaalia
Ilmakuivattua kinkkua
Mustikoita
Mustapippuria

Mustikkavinaigrette:
1 dl pakastemustikoita
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl hunajaa
Basilikaa




1. Ananastuorejuusto tuo kivasti makua bruschettaan, koska sen mukana on ripaus pähkinää. Murustele ananas tuorejuusto/vuohenjuusto  ja lisää muutama lusikallinen maustamatonta. Sekoita seos tasaiseksi haarukalla tai tehosekoittimella. Itse sekoitin seoksen ihan vain haarukalla yhtenäiseksi massaksi, mutta jos haluat seoksesta ihan tasaista, niin käytä tehosekoitinta.
2.Laita basilikaa tehosekoittimeen ja anna basilikan silppuuntua kunnolla. Sulata pakastemustikat ja lisää ne silputun basilikan sekaan. Lisää vaaleaa balsamicoa ja hunajaa.
3. Leikkaa leivästä palasia. Lisää päälle vuononkaalia, kinkku ja juustomassa. Levitä leivän päälle vielä mustikkavinaigrette ja koristele mustikoilla.





Voi, ihana kesä. Toivottavasti lämmin ja aurinkoinen. Rakastan aamulenkkeilyä. Joskus tykkään juoksun sijaan tehdä intervalliharjoitteita, välillä juoksen ja sitten taas kävelen. Samalla nousee mukavasti syke ja lenkin jälkeen tuntuu olo niin mahtavalta, adrenaliini virtaa. Kesällä makaan päivän laiturilla, luen kirjan, käyn aamu-uinnilla, kävelen metsätietä kauppaan, läiskin hyttysiä, menen rantasaunaan, luen illan hämärässä, aamun ruskossa, hiippailen ulkona, kun aurinko nousee, kuuntelen hirsien natinaa, kuinka mökki hengittää. 



Viime kesää voisi kuvailla näin, istun laiturilla, kun vaahtopäät nuolevat rantakiviä. Minulla on villasukat ja villatakki. Olen se nainen, joka on edelleen laiturilla, vaikka myrskry on nousemassa. Mietin, miten tunteet ja elämä muuttuvatkaan. Vaivihkaa pikkuhiljaa hivutellen. Mutta järvi on muuttumaton ja se on lohdullista. Me kaikki kohtaamme joskus siellä laiturilla myrskyssä.Onneksi myrskyn jälkeen yleensä aina paistaa aurinko. Eilen kävelin järvenrannalla ja ihastelin lokkien naurua, kesä tulee :)


 

Eilen kävin ostamassa orvokkeja parveketta kaunistamaan




Joko sinulla on kevätkukkaset koristamassa parveketta/puutarhaa?


Orvokit ovat siitä hyviä kevätparvekekukkasia, että ne kestävät hyvin yöpakkasia, joita ainakin täällä meillä on vielä öisin.


Olisi kiva kuulla Teidän viikonloppusuunnitelmista!
Oikein suloista perjantain jatkoa 
Muistakaas osallistua arvontaan ;)


 
SHARE:

8 kommenttia

  1. Voi on taas niin herkullisen ja kuniin näköisiä kuvia. Etenkin orvokit herättivät kaipuun parvekkeeseen :)

    Leivät kuulostavat hyviltä vappupiknikille.

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia, varsinkin tuo järvimaisema punaisella mökillä. Meillä ei ole vielä mietitty parveke/terassikukkia, josko saisi nuo edelliskesän kuivuneet rungot siirrettyä pois astioista, ennenkuin naapurit huomauttavat ;)

    VastaaPoista
  3. Huomenta, blogissani on sinulle joitain, käy kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kesä haaveita, ihana kesä tulossa! :-)

    Mukavaa viikonloppua ja ystävän kanssa vietetty aika on niin tärkeää! <3

    Täällä vapaillaan viikonloppu eilisen ja tämän päivän lisäksi, ihanat pitkät vapaat! :-)

    VastaaPoista
  5. Ihana kesä on vielä edessä :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihania kesäkuvia! Tyyni vesi, hiljaisuus, laituri...kesää odotellessa :)

    VastaaPoista
  7. Oi, nam kun nuo mustikkabruschetat näyttävät herkullisilta :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Nam kuinka herkulliselta näyttää!:)

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig