sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mangolikööri minikakku!

Olen varmaankin tälläkin hetkellä vielä ristiäisissä tai ainakin tulossa sieltä. Joten tämä postaus tulee ajastettuna. Tein eilen illalla annosvuokiin Mangoliköörikakun. Tämä ohje toimii hyvin myös Baileyskakun ohjeena, kunhan kaikkea laittaa tuplamäärän. Baileyskakku on valtavan hyvää, aikuiseen makuun  :) Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!





Mangokermalikööri minijälkkäri/Baileyskakku

50 g Digestive-keksejä
50 g voita
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.




Täyte:
2 liivatelehteä
1 dl Baileysiä tai muuta vastaavaa kermalikööriä (käytin mangokermalikööri Helm)
1 dl kuohukermaa
200 g mascarponea
1,5dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi. Koristele marjoilla, koska marjat tuovat ihanaa makua tähän mahtavan makoisaan kakkuun/jälkkäriin.





Herkkua iltaa teille ihanille! Minulla on taas tulevakin viikko yhtä ja samaa, kun olen saikulla. Onneksi sää on varsin hyvä, niin pääsee ulkoilemaan voinnin mukaan :) Eilen illalla tein yrttijalkahoidon, voi taivas kuinka pehmeiltä jalat nyt tuntuvatkaan. On kuin kävelisi höyhenten päällä :) Käyskääs muuten kurkkaamassa Aussie BlogAwards voittajia, sieltä löysin muutaman ihanan uudne blogin lukuluettelooni!


Tiedättekö muuten yhden tärkeän jutun? Olette ihania :)

SHARE:

7 kommenttia

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig