maanantai 22. huhtikuuta 2013

Multasormen kuulumiset!

Oi, huomasin äsken, että teitä on jo 108 :) WOW! Kiitoksia ja halaus



Ostin viime vuonna kirjakaupasta yrttisarjan, siihen kuuluu ruukut, lannoiteturpeet, siemenet ja liitua. Eilen puuhastelin muutenkin parvekkeemme parissa niin päätin kylvää persiljaa, ruohosipulia ja basilikaa ruukkuihin. Laittelin parvekkeelle krysanteemin isoon ruukkuun ja siivosin parveketta kesäkuntoon. Olen kukkien innokas ihailija mutta mukavuuden haluinen. En jaksa monivaiheisia hoidettavia. Tuskinpa näillä viljelyksillä mitään EU-tukeakaan saa :D Laitoin ruukut keittiömme ikkunalaudalle itämään, 10-14 päivän päästä pitäisi olla taimet esillä. Jollen ole sitten saanut tapettua niitäkin kasvinalkuja :D Tuossa kuvassa nuo kasvit näyttävät upeilta.


Jokos te olette kylväneet siemenet multiin? ;D



Keväisin tulee into kasvattaa omia yrttejä ja puuhailla parvekkeen parissa. Laitoin parvekkettamme hieman uuteen uskoon. Mutta silti sen laittaminen on vielä kesken. Kunhan saan parvekkeen kuosiin niin laitan kuvia enemmänkin. Pitkällä sairaslomalla ollessani elämäntyylini on muuttunut. Näen ympärilläni paljon pieniä, ihania asioita. Minulla on aikaa vaikka välillä kivut ovatkin kovatkin ja makailen vain. Mutta parempaan päin ollaan menossa. Titaanilevy alkaa luutumaan nikamien välissä.


Jokos olette puuhailleet puutarhan/parvekkeenne kimpussa? Ajattelin käydä tänään ostamassa orvokkeja. Ne kestävät hyvin yöpakkasiakin, joita vielä on luvassa. Tässä postauksessa onkin paljon kukkakuvia :D


Kun valitset parvekkeelle kasveja, ota huomioon seuraavat asiat: 
*Mihin ilmansuuntaan parvekkeesi osoittaa.
*Aurinkoisella parvekkeella kukoistavat mm. marketat ja pelargoniat.
*Tuulisella tai varjoisalla kukoistavat mm. orvokit.
*Suurikokoinen ruukku pidentää kasteluväliä, myös ruukun materiaali ratkaiseen. Saviruukku kuivahtaa nopeammin.
*Ruoki kasveja lainnoitteella, äläkä anna kasvien kuivahtaa.


Rakastan parvekkeella viettää aurinkoisia päiviä, hyvä kirja, lasi skumppaa ja jotain pientä suolapalaa. Itse asiassa tässä tuolissa on tullut nukuttua kisun kanssa muutamat päikkäritkin. Lasitetussa parvekkeessa on se hyvä puoli, että se on kuin yksi huone lisää ja parvekelasit lämmittävät kivasti talvella. Eikä parveketta tarvitse raivata talven tieltä. Parvekkeemme lattialla on nukkamatto, se lämmittää kivasti jalkojen alla.


Kävin eilen ostamassa parvekkeelle krysanteemin. Pinkki krysanteemi oli ehdottomasti paras väri. Toivon mukaan hortonomin taitoni eivät tapa kukkasia heti alkuunsa.


Pieni on kaunista


Talvi on kyllä ottanut voimille, on ollut kaikenlaista ikävää. Lähipiirissäni on ollut paljon sairautta, vakavaakin. Itse olin puolitoista kuukautta sitten kaularangan leikkauksessa, ennen yksityislääkärille menoa terkkarinlääkärit pitivät minua luulosairaana niskakipujeni kanssa. Onneksi pääsin leikkaukseen ja kivut hävisivät, enää on paranneltavana leikkauskivut. Olen surrut paljon reilu vuosi sitten kuollutta isääni. Jokaisen suru on omanlaisensa. Läheisen yllättävä menetys on kamalaa. Sitä tunnetta ei tiedä ennen kuin sen joutuu itse kokemaan. Olen kulkenut kuin sumussa. Sumussa kulkiessa on ollut askelkin hidas. Huomio kiinnittyy vain arjesta selviytymiseen, eteenpäin pääsemiseen, ja kaikki muu jää sivummalle. Kun sumu alkaa pikku hiljaa hälvetä, voi huomata ympärillään maailman täynnä uusia kohteita. Olen jo huomannutkin muutamia. Suru on alkanut helpottaa, hieman. Olen hyväksynyt asian. Mutta silti se tuntuu oudolta. Onneksi minulla on ihana työpaikka ja paljon ystäviä sekä teidät ihanat lukijani. Sitä on oppinut arvostamaan elämää eri tavalla, ei ole olemassakaan itsestäänselvyyksiä. Haluaisin elämään suuremman mittavan kaavan niitä positiivisia asioita, kun ikäviä on ollut enemmän kuin jaksaa kantaa. En ole antanut surun murskata minua. Olen vahva, ainakin vahvistunut. Jospa kesätuuli toisi hyvää mukanaan :) Ainakin pyyntö paremmasta on kuiskattu sinne korkeuksiin! Olen luottavainen.

  
Minulla on ihana hortonomi ystävä mukana touhuamassa pienessä parvekepuutarhassamme, kisu



Kisulle olen ajatellut ostaa oman isomman jakkaran, josta hän voi seurata lintusia ja pihapiirin elämää :)


Tänään ajattelin laittaa päälleni eilisessä iltapostauksessa olleen peplum pitsipaidan ja tämän neuletakin, jossa takaosa on pitsiä, farkut, uudet popot ja eikun menoksi. Itse asiassa ajattelin keksiä itselleni menon, koska minulla ei ole mitään suunnitelmia täksi päiväksi. Käyn ostamassa kukkasia ja käyn keittolounaalla äitini kanssa.



Illalla on luvassa jotain tällaista ;)


Katrin biisit ovat ihanan positiivissävytteisiä, ihanaa :)
  
Päivä on maailman ihanin
Meri auki ja taivas sinisin
Sinisempi kuin ollut aikoihin
(ei muuta tarvita)

                                      

 Lämpöinen kiitos viikonlopun jaetuista hetkistä ja suloista uuden alkua juuri Sinulle!

Minä taidankin nyt leipoa skonsseja parvekeella vietettävään teehetkeen :)

Muistakaas osallistua tänään päättyvään arvontaan, klik!





SHARE:

9 kommenttia

  1. Kiitos ihanista parveke vinkeistä! :-) Kovasti nyt ajankohtaista on :-) Mietintä myssyssä kovasti! :-)

    Meillä on ihan sama juttu, porrasjakkaralla on mahti katsella kisujen elämää :-D Raapimapuu löytyy myös missä pari tasoa :-)

    Aurinkoista päivää sinulle! <3

    VastaaPoista
  2. Voi kun mäkin saisin jostain innon laittaa meidän takapihaa. Mua nolottaa tunnustaa, että se piha on ollut laittamatta monta vuotta. Tänä vuonna olen kyllä hidastanut tuolla muulla saralla, jos vaikka ehtisi tuotakin hoitaa. Ihania tunnelmakuvia ja kiva kisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oisin niin innoissani jos ois pienoinen puutarha :) Mikäs teidän osoite olikaan? :D

      Poista
  3. Ihana kisu, kun katselee jakkaralta :) Kaikkea hyvää päivääsi!

    VastaaPoista
  4. Olet ollut taas ahkera :) Tuommoinen valmis yrttisarja vois varmaan sopia tälläiselle onnettomalle viherpeukalollekin? Olis kiva kasvattaa yrttejä ite, mutta saisin varmaan nekin kuihdutettua :)

    En voi edes kuvitella sitä surua, mikä syntyy läheisen poismenosta. Toivon vain, että elämäsi alkaisi hymyilemään pikku hiljaa. Paljon voimia! Olet ihana ihminen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä kätevä sarja, tosin en vielä kehu liikaa koska kasvatusvaihe on vielä alussa :D
      Kiitos <3 Niin, olet sinäkin!

      Poista
  5. Voi, olet jo päässyt sisustamaan parveketta. Mun pitäisi oljytä terassin lattia, ja tuntuu että sitten vasta pääsee kunnolla sisustamaan kun se on tehty...

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig