sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Suloisen sunnuntain reseptit

Taas on suloinen sunnuntai ja päivä jolloin ei ole muuta suunniteltua ohjelmaa kuin ulkoilua. Ajattelin kokeilla pitkästä aikaa juoksua, saa nähdä mitä mieltä niska on siitä...kokeillaan. Juoksu on kerrassaan ihana laji, että se koukuttaa harrastajaansa sen verran hyvin, että siihen jää koukkuun ja itse asiassa juoksulenkin jälkeen on jumalaisen hyvä olo. Mutta kaiken a ja o on hyvät juoksukengät, huonoilla saa pilattua jalkansa, terveytensä ja liikkumisen ilon. Suosin Asicsin lenkkareita. Siitä juttua enemmän sitten myöhemmin :)


Onko teillä sunnuntai suunnitelmia?


Oltiin eilen ajelemassa avoautolla. Vähän aikaa ajettiin katto auki auringon paistaessa mutta muutaman sadan metrin jälkeen laitoimme katon alas. En halua enää tähän sairaskertomukseeni flunssaa. Kuinka odotankaan lämpöä :)

  
Lupasin eilen kertoilla suolaisten muffinssien ohjeen ja tässäpä niitä tulee kaksin kappalein. Molemmat ovat helppotekoisia ja herkullisia.

Ylimmäisessä kuvassa kantarelli-sipuli-jauhelihamuffinssit.

Kantarelli-sipuli-jauhelihamuffinssit 

1paketti lehtitaikinalevyjä
1prk kantarellejä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
200g jauhelihaa paistettuna

Kuullota pannulla sipulisilput ja laita sekaan kantarellit. Jos käytät purkkikantarellejä niin pilko ensin  kantarellit pieneksi silpuksi. Paista jauheliha kypsäksi.

Täytetahna
1prk Creme Fraichea
 2-3rkl majoneesia
2 kananmunaa
½prk Kantarelli tuorejuustoa
n. 200g juustoa

Asettele lehtitaikinalevyt muffinssivuokiin ja laita alimmaiseksi kantarelli-sipuli-jaiheliha täyte ja sne päälle täytetahna. 
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Toinen  herkkuresepti on suolaiset suklaamuffinssit.

Suloisen suolaiset suklaamuffinssit 

Taikina
1½dl tummaasuklaa rouhetta
2½dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa
1½dl fariinisokeria 
1dl maitoa
100g voita

Väliin
1prk Valion Aura Pehmeä sinihomejuustoa
3rkl tomusokeria

Päälle
1prk Valion Aura Pehmeä sinihomejuustoa
2 rkl tomusokeria



Valmistusohje

Kaada suklaarouhe kulhoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita.
Vaahdota munat ja fariinisokeri. Nostele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja Oivariini.
Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa muffinipellin voideltuihin syvennyksiin.
Kypsennä uunin keski-/alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
Halkaise jäähdytetyt muffinit. Lisää väliin sokeroitu Aura Pehmeä. Kokoa muffinit ja levitä myös päälle sokeroitu Aura Pehmeä.
Koristele. 
Onko Sinulla jokin herkullisen hyvä suolaisten muffinssienresepti?
 
Tänään on tarkoitus katsella kesän matkaa tarkemmin. Mieluilen Italian matkaa. Italiaa on tullut koettua kerran, Roomassa. Toivon Suomeenkiin lämpöistä kesää. Viimeksi olimme ulkomailla viettämässä joulua  2012 Varsovan Hiltonissa. En ole jouluihminen ollenkaan, johtunee isäni äkillisestä kuolemasta toissa joulun alla. Tänään tuleekin 1v 4kk isäni kuolemasta. Suru on muuttanut hieman muotoaan.  Mutta ikävä on silti suuri. Joskus kaupassa iskee ajatus, että isä on oikeasti poissa, en voi koskaan enää nähdä häntä vaikka kuinka kiirehtisin. Kotiin päästyäni saatan luuhistua kauppakassien viereen lattialle ja vain itkeä. Sitten olo helpottaa hieman. Kai sitä oppii joskus elämään surun kanssa sujuvasti? Monien mielestä olen selviytynyt oikein hyvin surusta. Niin kai. Olen ainakin puhunut paljon surustani, se auttaa. Minulla on myös saman asian kokeneita ystäviä. Välillä on katkera olo. Miksi niin nuorena joutui isä lähtemään? Eikös vanhempien kuulu elää vanhaksi? Tiedän ja uskon, että jokin päivä näen vielä hänet. Se antaa lohtua. Elämä on kumminkin aika lyhyt reissu. Elä nyt, älä sitku-elämää. Olen itse nähnyt kuinka ihmiselämä voi päättyä yhtäkkiä muutamassa sekunnissa sydänkohtaukseen. Täältä ei lähdetä käsi kädessä. Aina on meitä surevia, jotka jäävät tänne toiselle puolelle rantaa. Jokainen päivä voi olla viimeinen. Pitää uskaltaa elää. On vain tämä yksi elämä. Elämääsi ei voi kukaan elää puolestasi. Unelmoi. Tee unelmien eteen töitä. Älä pelkää. Elämä kantaa. Toteuta unelmiasi. Iloitse pienistäkin asioista. Uskalla olla oma ihana itsesi. Muista, olet ainutlaatuinen

Pitäkää itsenne lämpiminä kevättuulien viuhuessa
Arvontaan pääset tästä. 




SHARE:

13 kommenttia

  1. Kivat lasit sinulla ! Niin se kevät sittenkin taisi tulla :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lämpöä oli jo eilen ilmassa ja kun pian toukokuuhun sivu kääntyy niin varmasti lämpöä tulee lisää :-) Sitä toivotaan ja odotetaan! :-)

    Kiitos hyvistä ohjeista, täytyy ehdottomasti kokeilla joskus :-)

    Mukavaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa tulisi oikein auringon täyttämä toukokuu <3

      Poista
  3. Toivottavasti löydätte jonkun kivan Italian matkan :) Sinne on aina niin ihana mennä.

    Surusi on vielä tuore, isäsi kuolemasta on niin lyhyt aika. Hyvä että olet puhunut surustasi, se varmasti helpottaa, tai ainakin minua aikanaan helpotti. Elämä voi tosiaan päättyä koska tahansa. Minäkään en ymmärrä, miksi äitini elämä päättyi neljän vuoden syöpätaistelun jälkeen 48-vuotiaana, ihan liian varhain. Mutta uskon, että me näemme vielä, jossakin. Tartu hetkeen on mielestäni paras elämänohje koskaan, sen kun aina muistaisi. Elää tässä hetkessä, tehdä itselle tärkeitä juttuja.

    VastaaPoista
  4. Kuinka mä aina eksynkin näille herkkusivuille, vaikka olenkin herkkukiellossa. Ei ole kyllä kovin hyvin pitänyt;) Mutta tuo resepti on kyllä sellainen, että sillä voisi ilahduttaa ihan vieraitakin!
    Miten meni juoksulenkki - kuinka niska kesti? Itse en saisi juosta nivelteni ja fibron takia, mutta välillä en voi kävelylenkillä vastustaa kiusausta ja hieman kirmata.
    Aurinkoista sunnuntaipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoksulenkki meni hyvin mutta niska kyllä otti hieman itseensä. Ei tykkää oikein tärähdyksistä. Siipä kävelen :)

      Poista
  5. Ajattelen myös niin, että jokainen päivä on arvokas ja ilon aihe. Voimia sinulle. Oma mummuni nukkui pois joulupäivänä. Siitä on jo monta vuotta, mutta se asia on leimannut siitä lähtien aina joulun tunnelmaa sisälläni.

    VastaaPoista
  6. Eihän sellaista päivää olekkaan, mistä ei voi olla kiitollinen.Ilman suruja ja muita kurjuuksia emme edes huomaisi kauniita asioita ympärillämme. Ja ne muistot läheisistämme, ne koskevat, mutta myös saavat ajattelemaan, että hän oli tärkeä. Eihän me ketä tahansa surtaisi ja kaivattaisikaan!
    elämä jatkuu, vaikka se kuinka kurjalta tuntuisi sanoa tai antaa itselleen lupaa jatkaa. sinä elät! Sinun ei ole ollut määr kuolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suru on monivaiheinen asia. Ajan kanssa se helpottaa mutta työstämistä se vaatii.

      Poista
  7. Ihana avoauto! :)Italia olisi mielenkiintoinen matkakohde! Itsekin mietin sitä, kun Zaragozasta olisi sinne kuitenkin lentoja. :D

    Suru kuuluu elämään ja sille on hyvä antaa aikaa. Pikku hiljaa elämä voittaa ja voi taas nähdä ja nauttia niistä kauniista asioista. Elämässä on paljon hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rooma oli kyllä ihana kaupunki, sinne voisin matkata uudestaankin :) Suru on niin henkilökohtainen asia. En osannut edes kuvitelmissakaan ajatella sitä surun määrää jonka olen kestänyt ja surrut. Mutta kasvattanut se on ja paljon.

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig