maanantai 19. maaliskuuta 2018

Ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten Gastro Helsinki-messut

Joka toinen vuosi Messukeskuksessa järjestettävä ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki esitteli viime viikolla uutuudet ja trendit ravintoloille ja ammattikeittiöille. Alustavien tietojen mukaan messuilla vieraili 
16 100 ammattilaista. Tapahtuma ole avoinna ruokaharrastajille vaan vain ammattilaisille. Gastro Helsinki oli todella kattava kokonaisuus ja sainkin maistella uutuusherkkuja ja sain muutaman blogiyhteistyön uusien sekä vanhojen yhteistyökumppaneideni kanssa. 
Odotan innolla, mitä kaikkea pääsenkään kehittelemään kotikeittiössäni juuri teille lukijoilleni. 


Maistelin Viking Linen-osastolla elämäni ensimmäiset sirkat, suklaakuorrutuksella. Hyönteiset ruokana eivät ole juttuni, mutta maisteltuani niitä voin kertoa nyt rehellisen mielipiteeni. Erikoisin  syötäväni oli  kumminkin basilika-tomaattijäätelö. Siinä maut olivta todellakin aidot.


Gastro Helsingin 300 yrityksen tarjonnassa näkyivät erityisesti vegetuotteet ja muut free from -tuotteet, ympäristöystävälliset pakkaus- ja tarjoilumateriaalit, ergonomiaa parantavat ammattikeittiölaitteet, robotiikka keittiöissä sekä artesaanielintarvikkeet ja -oluet. Esillä oli myös upeita kattaustarvikkeita ja ravintoloidne sisustustuotteita.


Gastro Helsingissä palkittiin alan parhaita osaajia. Vuoden Kokiksi Kalle Tanner ravintola Störsvikistä Siuntiosta. Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä ravintola Orasta. Joensuun Enon koulu, Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n joukkue Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen kruunattiin Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittajiksi. Mielestäni Gastro Helsiki-messut ovat yhdet parhaimmista messuista, joita Messukeskuksessa järjestetään. Sain paljon uusia vinkkejä ja elämyksiä ruuanlaittoon ja leivontaan. Koska messuille ei ole mahdollista ostaa messulippuja niin ihmisiä ei ole liikaa liikkeellä vaan yleisömääräkin on maltillinen.

Kerrassaan mukava tapahtuma. Täynnä hyvää fiilistä, hyviä kohtaamisia, makoisaa ruokaa niin lämpimistä ruuista kylmiin tarjottaviin, kuplajuomaa ja makumuistoja!
Lasson 1st Winner-alkoholiton kuohujuoma on todella suosittelemisen arvoinen sekä Nordic Foodsin makoisat parmesan snacksit. Helsinki Distilleryn makeaa pontikkakahvia.
 Entinen oppilaani yläaste ajoilta oli mukana Vuoden Kokki-kisassa.
En poistunut messuilta tyhjin käsin vaan sain yhteistyökumppaneiltani testattavaksi mielenkiintoisia ja makoisia tuotteita. Osa tuotteista on vielä matkalla luokseni.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig