perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pääsiäistunnelmia & Resepti: Palak paneer - intialainen pinaattimuhennos,leipäjuustolla, kanalla ja riisillä

Lempeää pitkäperjantaita tipuset!
Pääsiäiseni kuluu treenatessa, syödessä hyvin ja töissä.
Ei mitään sen ihmeellisempää, sellaista perustekemistä.
Minulla on jo kova matkakuume, joten helatorstaille aionkin katsoa matkaa jonnekin lähelle. 


Armaat lukijat, jotka eivät tiedä mitä Palak paneer on, ei kyseessä kuitenkaan ole runsaasta pinaatista huolimatta mikään pelkkä terveysruoka, koska annoksessa on käytetty rasvoja.  Ja kun kyytipojaksi nauttii vielä naan-leipää ja valkoista riisiä, niin ei todellakaan puhuta mistään terveysruoasta.


Olen oppinut omasta hyvinvoinnista huolehtimisen, joka meinaa arjen kiireissä jäädä aika vähälle huomiolle. Sitä jaksaa paremmin, kun huomioi itsensä kiireiden keskellä, treenaa monipuolisesti ja käy hieronnoissa sekä kasvohoidossa. Kokonaisvaltaista hyvinvointia. Talven kuivuudesta kärsivä iho ei pistä pahitteeksi yhtä ylimääräistä kuorintaa ja rasvausta. Eikä haitaksi ole kohta tehty rentouttava jalkakylpykään, saati hemmotteleva vadelmanaamio. 
Tänäkään vuonna ei näkynyt virpojia. Onpahan enemmän suklaamunasia syötävänä ja jos syön nuo kaikki suklaamunaset niin olen seuraavan vuoden todella tuore ja terve :D



Muuntein Antonin&Antonin Ruokakassin reseptiä mieleisekseni. Reseptistä tulee 2-3 annosta.

Ainekset

200 g pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl Alavuden öljynpuristamon Chili rypsiöljyä
paistamiseen

2rkl Sempion Hot Pepper Paste
1 tl garam masalaa
2 tl raastettua inkivääriä
½ tl juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
noin 1 dl vettä
pala leipäjuustoa
½dl kermaa



2dl riisiä
Punajuuripestoa Alavuden öljynpuristamo
Keiju sprayöljyä/voita
Suolapähkinöitä koristeluun

Tee näin:

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhdo pinaatti ja valuta siivilässä. Hienonna sipuli ja kuullota läpikuultavaksi padassa tai tilavassa paistinpannussa miedolla lämmöllä. Käytä reilusti öljyä.

Mausteseos:
Kuori ja raasta inkivääri, hienonna valkosipuli. Lisää kuivat mausteet pannulle ja sekoita. Kuullota pari minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää inkivääri ja valkosipuli sekä Hot pepper paste. Jos mausteet tarttuvat pannunpohjaan, lisää tilkka vettä.

Lisää pinaatti mausteseokseen pannulle ja ohenna vedellä mieluisaksi. Anna kiehua hiljaa kannen alla 10 minuuttia.

Kuutioi juusto ja lisää pinaatti seokseen. Jos haluat, voit paistaa juuston rapeaksi voissa ennen lisäämistä seokseen.
Lisää lopuksi pinaattiseokseen kerma ja kiehauta kuumaksi.

Tarjoa riisin, suolapähkinöiden, punajuuripeston, voitilkan ja Naan-leivän kera. 









Asukuvaa vuoden 1983 pääsiäiseltä :D



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig