lauantai 24. maaliskuuta 2018

Resepti: Intialainen daal-pata kanalla tai tofulla, punaisilla linsseillä ja riisillä*

Postaus on tehty yhteistyössä Sempion, Fine Foodsin, Texas Peten, Alavuden öljynpuristamon, Keijun ja Hunajaisen Samin kanssa. Intialainen daal-pata menee niin liha- kuin vegeversionakin, kun korvaa kanan tofulla. Nopea ja helppotekoinen ruoka arkena ja viikonloppuun.


Monissa kehitysmaissa ihmiset ovat kehittäneet valtavan määrän edullisia ja ravitsevia reseptejä - ruokalajeja, joiden menestyksestä kertoo kuinka kauan näitä ruokaperinteitä on vaalittu ja kuinka niillä on onnistuneesti kansoitettu monta valtiota.

Intialainen dal -kastike on paikallisen köyhällistön vakiomättöä. Se on myös järjettömän hyvää ja se laittaa suomalaisen aineenvaihdunnan pyörimään aivan eri tahtiin kuin kaupan valmisruuat.



Ainekset:

Annoksesta syö 3-4 henkeä.

2-3 kpl kanan rintafileitä tai 1 paketti tofua
Sempio Bulgogimarinadia 
Keiju Öljysprayta
3 rkl Alavuden öljynpuristamon punajuuripestoa
½ tl Texas Peten Hot Saucea 
1 rkl Sempio Seasoned Soybean Paste
2 rkl Sempio Hot Pepper Paste
1 rkl Spice up! Keltainen Thai currytahna


1 punasipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2rkl mietoa öljyä
1rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua kanelia
3 dl punaisia linssejä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kookosmaitoa
1 vihannesliemikuutio

1dl vettä
suolaa
1 limehedelmän mehu
2-3 dl riisiä
2rkl hunajaa

1prk maustamatonta jogurttia
tai Creme Bonjouria


Laita kanat Sempion Bulgogi marinadiin kera Texas Peten Hot saucen, siksi aikaa kun teet ruokaa.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori sipuli, porkkanat ja valkosipuli. Kuutioi sipuli ja porkkanat ja hienonna valkosipuli.

Kuullota sipuli, porkkanat ja valkosipuli öljyssä kattilassa tai padassa muutama minuutti. Lisää raastettu inkivääri, korianteri, juustokumina ja kaneli sekä Sempion Seasoned Soybean Paste ja Hot Pepper paste sekä Spice up! Keltainen Thai currytahnaa.

Huuhdo linssit kylmällä vedellä, valuta ja lisää pataan ja sekita huolella. Lisää tomaattimurska, kookosmaito, vihannesliemikuutio ja vesi.

Anna padan kiehua hiljalleen kannen alla 25 minuuttia.
Mausta suolalla ja limemehulla.

Suikaloi kanan rintafileet ja paista Keijun öljysprayssa.

Lisää riisiin punajuuripestoa ja hunaja, sekoita.


Tarjoa Daal-pata kera maustamattoman jogurttinokareiden,joka pehmentää kivasti voimakasta makua. Daal-seos sopii hyvin tarjottavaksi riisin ja naan-leivän kera. 











SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig