torstai 29. maaliskuuta 2018

Resepti: Valkosuklaa-laventelihunaja-rahkapullat

Tein perinteisistä rahkapullista uudistetumman version.
Enkä voi ainakaan muuta kuin kehua reseptiä.
Nämä ovat todella herkullisia pullia, jotka katoavat nopeasti parempiin suihin.


Täyte:
2 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1 levyllinen leivonta valkosuklaata

Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
2rkl Macadamia Pähkinäöljy
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
1 ½ tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja
4rkl Hunajainen Sam Laventelihunaja

Voiteluun:
muna

Pinnalle:
raesokeria


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola, hunaja ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Sekoita joukkoon voisula ja pähkinäöljy, kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä. Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen.
Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 8-15 minuuttia
Sekoita täytteen ainekset ja siirrä kylmään odottamaan.

Sulata valkosuklaa paketin ohjeen mukaan.

Pyörittele taikinasta pikku pullia ja nosta ne pellille kohoamaan.
Paina mukilla kohonneiden pullien keskelle kolo ja voitele. Laita koloon ruokalusikalla valkosuklaata ja rahkatäytettä.

Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.







SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig