torstai 29. maaliskuuta 2018

Resepti: Tacot punakampelalla & tulisen makealla dippikastikkeella*

Punakampela on kala, jota tulee syötyä liian harvoin. 
Mutta se on erittäin hyvä ruokakala ja se on yksi yleisimmistä fish and chips -annoksen raaka-aineista. Suosittelen tätä upeaa kalaa tacojenkin täytteeksi. Anton&Antonin Ruokakassi yllättä ja näin pääsee kokeilemana erilaisia ruokia, joita muuten ei tulisi syötyä. Ja voin todeta, että usein sieltä löytää uusia suosikkeja ja etenkin punakampela tacot menevät tähän kategoriaan.

Ainekset:

1 sipuli 
2 rkl mietoa öljyä
300 g punakampelaa
½ pussia tacomaustetta
1-2 valkosipulinkynttä
1 ruukku korianteria
1 pala punakaalia
1 limehedelmä
1 avokado

Dippikastike:

1 prk kermaviiliä
1 tl Texas Peten Hot Sauce
2 rkl Hunajainen Sam-hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria


Kuori ja pilko sipulit. Kuullota öljyssä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia pannulla.
Höylää kaali juustohöylällä ja leikkaa ohuesti terävällä veitsellä. Kuori avokado, poista kivi koverra ja viipaloi hedelmäliha. Laita avokadopalat ja kaaliraaste omiin kulhoihin tarjoilua varten.

Lohko limehedelmä ja silppua korianteri. Laita omiin kulhoihin.


Dippikastike:
Sekoita kermaviiliin Texas Peten Hot Sauce, hunaja, suola sekä pippuri . Tarjoa dippi omasta kulhosta.

Huuhtele kala kylmällä vedellä ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla.
Paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot.
Hienonna valkosipuli. Lisää kala, valkosipuli ja sipuli, ja paista muutama minuutti kala kypsäksi. Ei haittaa vaikkei kalapala pysy ehjänä.

Lämmitä tortillat mikrossa tai uunissa. Pidä ne lämpiminä puhtaasa keittiöpyyhkeessä.

Täytä tortillat lämpimällä kala-sipuliseoksella, kaaliraasteella ja avokadopaloilla. Ripottele joukkoon korianteria ja purista päälle limemehua. Lopuksi lusikoidippiä tacoille.








SHARE:

1 kommentti

  1. Näyttää todella maukkaalta! Pitäiskin satsata enemmän erilaisiin kalaruokiin, jotenkin sitä noudattaa liikaa samoja reseptejä. :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig