"Salaattia keitossa, kerrassaan erikoista", ajattelin, kun näin Anton&Anton Ruokakassin Pho-keiton ohjeen.
Mutta Pho-keitto olikin yllättävän hyvää vaikkei aivan suosikikseni pääsekään keittoruuissa.
Pho on jotain erilaista, hieman eksoottistakin makujensa ja mausteidensa ansiosta.
Kokeilemisen arvoinen ruoka.
Vietnamissa Pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa.
Vietnamilainen Pho-keitto
7dl vihanneslientä
noin 3 cm inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunaruoho
1 tähtianis
1 kanelitanko
4 rkl srirachaa
3 rkl Koskenlaskija Chili juoksevaa
2-3 rkl Alavuden öljynpuristamon Chili rypsiöljyä
1 rkl Creme Bonjour sipulisekoitus
1 tl Santa Marian Basilikatahnaa
1 pkt riisinuudeleita
1 purkki katkarapuja
2 pientä kourallista mungpavun ituja
2 pientä kourallista lehtipinaattia
hienonnettua korianteria
hienonnettua basilikaa
Loraus soijaa
1 lime, lohkoina
(2 keitettyä kananmunaa, jos haluat)
oululaisen ruislastuja
Lämmitä liemi kiehuvaksi kattilassa. Kuori ja viipaloi inkivääri, kuori ja puolita valkosipulin kynnet. Puolita sitruunaruoho pituussuunnassa ja riko pintaa veitsen tylsällä päällä. Lisää liemeen. Lisää myös tähtianikset ja kanelitanko sekä chiliöljy, basilikatahna, Creme Bonjour sipulisekoitus ja juokseva Koskenlaskija. Anna kiehua hiljaa sillä aikaa, kun valmistat muut ainekset. Kun liemi on maustunut siivilöi sen mausteet.
Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan ja valuta.
Valuta katkaravuista ylimääräinen neste
Hienonna korianteri ja basilika.
Kokoa kahteen isoon tarjoilukulhoon tai keittolautaselle nuudeleita, ituja, pinaatinlehtiä ja katkarapuja. Kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä, ripota päälle hienonnetut yrtit ja mausta limehedelmän mehulla.
Keitetty kananmuna sopii mainiosti lohkottuna lisukkeeksi ja lisää keiton ruokaisuutta sekä proteiineja. Itse tykkään todella paljon Oululaisen jälkiuuniviipaleista merisuolalla maustettuna, joten pieni rouskuva lisä keiton kera on vain bonusta.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.