Rakastan tulisia makuja ja päätinkin toteuttaa legendaarisen jenkkiruuan Mac & Cheesen hieman tulisempana versiona.
Helppo gratiinikastike valmistuu sekoittamalla, joten tämän aterian takia et joudu hikoilemaan keittiössä pitkään. Tuhti ja pehmeä mac & cheese on erityisesti kylmän illan uusi toiveruoka, jonka syömisestä tulee onnellisen täyteläinen olo. Talven parasta lohturuokaa!
Ainekset:
300 g makaroneja
2rkl Alavuden öljynpuristamon Chili rypsiöljyä
30 g voita
3 rkl jauhoja
3dl maitoa
200 g Jukolan juuston Chili Cheddarjuustoa
1 rkl hunajainen Sam hunajaa
1rkl Creme Bonjour Valkosipuli & yrtti ranskankermaa
3rkl Alavuden öljynpuristamon Punajuuripestoa
½ ruukku persiljaa
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen, jos haluat gratinoida makaronit.
Keitä makaronit al dente suolatussa vedessä kattilassa loprauksella Alavudne öljynpuristamon chili rypsiöjyä ja valuta.
Raasta juustot, hienonna persilja ja laita sivuun.
Sulata kattilassa voi ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito vähitellen sekoittaen ja lämmitä kiehuvaksi. Madalla lämpöä. Lisää vähän kerrallaan juustoraaste sekoittaen.
Kaada makaronit ja hienonna persilja juustokastikkeeseen ja sekoita kunnolla. Sekoita juustokastikkeen ja makaronin joukkoon punajuuripestoa sekä loraus (2rkl) Srirachaa.
Lisää joukkoon hunaja ja ranskankerma.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Makaronin voi nauttia sellaisenaan tai paistaa voidellussa uunivuoassa 220-asteisessa uunissa noin 20 minuttia kunnes pinta on kullanruskea.
Pese paprika ja kurkku, pilko ja revi salaatti kulhoon. Lisää haluamaasi kastiketta.
Tarjoa Mac & Cheese kera salaatin ja Nurmileivän mustaherukkaleivän kanssa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.