Kokeilin aikalailla erikoista päähänpistostani eli avokado-pekoni/tofu-kananmuna uuniperunoiden tekoa ja nehän onnistuivat yli odotusten. Eli voit valita joko pekonin tai tofun, riippuu siitä haluatko lihattoman version vai et.
Ostin isoja perunoita, pesin ne ja halkaisin kahtia. Kaavin perunan sisuksen pois ja kaadoin tyhjään perunaan lorauksen valkosipuli rypsiöljyä ja suolaa. Laitoin 180 asteiseen uuniin 25 minuutiksi.
Tällä välin halkaisin avokadon ja poistin sen kuoren sekä kiven. Paistoin pekonit/tofun pannulla ja tein hunajaisen tulisen juustodippikastikkeen.
Ota perunat uunista ja laita perunan tyhjään koloon avokadon puolikas. Aseta avokadon puolikkaaseen kananmunan keltuainen ja hieman valkuaista. Ripottele pinnalle Jukolan juuston Chili- tai pippurijuustoa sekä Keijun sprayöljyä ja laita 200 asteiseen uuniin 15 minuutiksi.
Ota avokado-kananmuna-uuniperunat pois uunista ja koristele se pekonilla/tofulla, persiljalla sekä dippikastikkeella.
Tällä reseptillä tulee 4 uuniperunaa
Ainekset:
2 perunaa
suolaa
valkosipuli rypsiöljyä
2 avokadoa
½ pkt pekonia tai tofua
4 kpl kananmunia
2-3 dl Jukolan juuston Chili- tai pippurijuustoa
1 prk Luomu kermaviiliä
2 rkl Dijonsinappia
2 rkl Hunajainen Sam-laventelihunajaa
1 tl Texas Peten kastiketta
½ rkl Sempion Hot Pepper Paste
Keiju sprayöljyä
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.