tiistai 27. maaliskuuta 2018

Resepti: Mausteinen jauhelihakeitto luomujauhelihasta

Jos rakastat tehdä mausteisia ja nopeita ruokia niin tämä on juuri oikea resepti. Jauhelihakeitto paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa, joten keittoa kannattaa tehdä isompi määrä kerrallaan.
Reseptistä tulee neljän hengen annos.
Anton&Antonin Ruokakassissa oli tarjolla luomujauhelihakeiton ohjeet, jota muuntelin mausteisemmaksi.


Ainekset
500 g perunaa
1 sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl Chili rypsiöljyä
200 g jauhelihaa
2rkl tomaattipyreetä
2 rkl Sempion Hot Pepper Pastea
(2rkl Sempion korealaista  Doenjang soijapaputahnaa)

½ rkl paprikajauhetta
7 dl vihannes-tai lihalientä
suolaa ja mustapippuria
persiljaa, hienonnettuna

Tummaa leipää ja Oululaisen ruislastuja


Tee näin:
Kuori perunat ja porkkanat, kuutioi ne tasakokoisiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Lämmitä öljy kattilassa ja ruskista jauheliha valkosipulin ja sipulin kanssa. Mausta Hot Pepper Pastella ja soijapaputahnalla, tomaattipyreellä ja paprikajauheella. 
Lisää vihannekset ja liemi.

Anna kiehua hiljaa keskilämmöllä 15-20 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmeät. Mausta suolalla ja pippurilla.

Koristele keitto hienonnetulla persiljalla ja tarjoa tuoreen leivän tai Oululaisen ruislastujen kera.






SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig