Jos rakastat tehdä mausteisia ja nopeita ruokia niin tämä on juuri oikea resepti. Jauhelihakeitto paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa, joten keittoa kannattaa tehdä isompi määrä kerrallaan.
Reseptistä tulee neljän hengen annos.
Anton&Antonin Ruokakassissa oli tarjolla luomujauhelihakeiton ohjeet, jota muuntelin mausteisemmaksi.
Anton&Antonin Ruokakassissa oli tarjolla luomujauhelihakeiton ohjeet, jota muuntelin mausteisemmaksi.
Ainekset
500 g perunaa
1 sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl Chili rypsiöljyä
200 g jauhelihaa
2rkl tomaattipyreetä
2 rkl Sempion Hot Pepper Pastea
(2rkl Sempion korealaista Doenjang soijapaputahnaa)
½ rkl paprikajauhetta
7 dl vihannes-tai lihalientä
suolaa ja mustapippuria
persiljaa, hienonnettuna
Tummaa leipää ja Oululaisen ruislastuja
Tee näin:
Kuori perunat ja porkkanat, kuutioi ne tasakokoisiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Lämmitä öljy kattilassa ja ruskista jauheliha valkosipulin ja sipulin kanssa. Mausta Hot Pepper Pastella ja soijapaputahnalla, tomaattipyreellä ja paprikajauheella.
Lisää vihannekset ja liemi.
Anna kiehua hiljaa keskilämmöllä 15-20 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmeät. Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele keitto hienonnetulla persiljalla ja tarjoa tuoreen leivän tai Oululaisen ruislastujen kera.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.