maanantai 20. toukokuuta 2013

Have a Sunny Week! ☼

Tänään onkin jänskä päivä. Menen reilun kahden kuukauden sairasloman jälkeen töihin. Kaularanka on parantunut varsin hyvin leikkauksesta ja titaanilevy on nätisti paikoillaan nikamien välissä.
Tänään on hurjasti tehtävää, on annettava oppilaille arvosanat. Onneksi sijainen on jättänyt minulle hänen oman näkemyksensä arvioinneista :) Parin viikon kuluttua olenkin jo kesälomalla, joten tämä kevät oli töiden osalta varsin lyhyt. Meillä opettajillahan on kuuluisan pitkät kesälomat, 2,5 kuukautta, en valita :) Mutta viikonloppuna oli paljon mukavaa tekemistä. Paljon ulkoilua kauniissa säässä. Parvekekin alkaa olla aikalailla valmis, pientä siivousta vaille valmis. Toivon mukaan aurinko antaa tälläkin viikolla säteitään meille ja ruskettaa kauniisti hipiämme.
Viikon  kevennykseksi löysin vihkon varhaisnuoruudestani, jossa oli tällaisia kysymyksiä ja uudistin hieman vastauksia. Muistanette ne slämärit 90-luvulta? Ystäväni on keksinyt kysymykset ja minä olen vastannut niihin ensimmäisen kerran ollessani jtn 12vee :) Nykyversio aikuiset ystäväni on hauska kirja, johon ystävät vastaavat samankaltaisiin kysymyksiin kuin silloin ennen.
1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen « Mikä sinusta tulee isona? Mun eka tunnettu vastaus on ollut sairaanhoitaja (oon veri-ja piikkikammoinen) tai opettaja. Tykkäsin opettaa jo pienenä pikkuveljeäni, pidin hänelle koulua ja kokeita :D

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi? No ihan ehdottomasti Muumit, Peppi Pitkätossu, The Muppet- Show ja Asterix &co ja Maailman ympäri 80 päivässä. The Muppet-show oli ollut sellainen intohimon kohde, että olin saattanut haluta katsoa sitä viisikinkertaa päivässä :D Minulla oli onnellinen lapsuus

Näytin pienenä aivan pojalta. Olin kerran isäni kanssa parturissa ja parturi oli leikannut minulle poikatukan ja lopuksi todennut, että "kyllä äiti on nyt iloinen kun pojalla on uusi tukka". Isä oli sanonut, että " hän on kyllä tyttö". Olin niin iloisena juossut kotiin äitini luo, että "äiti katso, mulla on uusi tukka"! :D Äiti oli ollut kauhuissaan lyhyeksi kynitystä tukastani. Ei oo sitäparturia ollut nillä kulmilla kymmeniin vuosiin :D


3. Lempileikkejäsi?
Legot. Mun huoneen lattia peittyi tarkkaan rakennetuista teistä ja taloista; ihan kunnon legokaupungeista. Kerran suutuin leikkikavereille ja puuskassa potkaisin yhden legotalon parvekkeen irti, jolloin talon parvekkeella loikoillut Urho Kekkonen sai aimo tällin lentäessään kadulle. Urkki ei tokikaan kuollut, vaan alkoi kummittelemaan talon kellarissa. Haluaako joku kuulla jatkoa? :D :D Niin, ja pidimme joskus kavereiden kanssa ala-aste ikäisinä missikisat pihallamme. Rakennettiin oikein lavoista estradi ja kaikki :D Ostin myös joskus nelivuotiaana itselleni korkkarit, siis isi osti kun tarpeeksi ruinasin. Oli naapurinmummo ihmetellyt kovaan ääneen, kun painelin menemään korkkareilla perunapellolla :D4. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
Harrastin monia lajeja lapsuuteni aikana; ainakin uintia, voimistelua, pyöräilyä ja urheilua monipuolisesti. En muista koska aloin pitämään urheilusta, mutta hiihtämistä aloin inhota ylä-asteella ollessa, kiitos "ihanan" liikanopen! Nykyään tykkään hiihtämisestä, koska ei tartte hiihtää verenmaku suussa. Olen muuten tehnyt gradunikin opettajan vaikutuksesta opiskelumotivaatioon.5. Ensimmäinen musiikki-idolisi ?
Hmm. Muistan, että joku oli, mutta mikä? Olin jo lapsena kiinnostunut musiikista, ja tykkäsin vetää sooloja musatunnilla. Edit: Madonna, Dingo ja New kids on the block olivat tottakai suuri, suuri (juuri pikkutytölle sopiva) idoli. Mulla oli tapetoitu huoneeniseinät Madonnan kuvilla, joten en ollut mikään semifani!

6. Parhaat synttärisi ja miksi? Kaikki! :D Herkut maistuu edelleen, ja ne ihanta penaalit sekä hajupyyhkärit, joita sai kamuilta pienenä tyttönä synttärilahjoiksi. Olimme joskus perheeni kanssa synttäreideni aikaan ulkomailla, ne olivat kivat synttärit! 7. Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?
Lapsuudessa, oletan? Menee ihan varmasti Barbie/ Lego -osastolle. Suuri legolinna! Niin, ja ulkomaanmatkat 
ihania muistoja!


8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Hmmmmm. Tahän voisi toisaalta sanoa monta juttua, toisaalta mulla ei just nyt oo mitään polttavaa mielitekoa. Haluan matkustaa vielä moneen monituiseen uuteen kohteeseen. Lapsena matkustelin perheeni kanssa paljon, 2-3krt vuodessa ulkomailla. Olen käynyt noin 40 kertaa ulkomailla, ja tähän ei lasketa Ruotsia ja Norjaa.
Sinne Abba-museoon on pakko päästä, oon jo nähnyt untakin siitä :D


Ne kaikkein tärkeimmät sanat eivät ole ne kauneimmat sanat, vaan ne joihin kätkeytyy sydän :) Iloista ja superkiwaa maanantaita!

Ps. Voitk kopioida ja vastata kysymyksiin. olisi kiva lukea juuri Sinun vastauksesi yllä oleviin kysymyksiin.

SHARE:

8 kommenttia

 1. Olipas mukava lukea lapsuudestasi :-) Vaikka hurja hius kokemus siellä olikin :-/ Johan kävi hassusti.

  Tsemppiä vielä työn alkuun, pieni rutistus enään jäljellä :-)

  VastaaPoista
 2. Hih, slämejä, decoja ja fb:tä tuli vaihdeltua ja sain ihan pysyviä ystäviä sitä kautta ympäri maailmaa. <3
  Olen iloinen toipumisestasi!Aivan mahtavaa! Onnea! Ne prosentit, mitä leikkauksissa annetaan, että auttaako leikkaus ja meneekö se hyvin, on aina sellainen pelottava asia jollakin tapaa. Toisaalta toivoo ja uskoo, että kyllä se hyvin menee... Itselläni titaanilevy selässä paransi jotain, mutta tilani on pahentunut kuitenkin suurimmalta osalta. Olen silti iloinen leikkaukseen menosta ja siitä toipumisesta, sillä se hyöty esim. kropan oikeampaan asentoon saamisesta nostattaa itsetuntoa. Haluan näyttää nuorelta naiselta, enkä mummolta peppu pitkällä. Harmittaa vaan, ettei kipuihin ollut apua, vaikka siksihän sitä leikkaukseen menin. No, se mikä ei tapa, se kasvattaa ja jospa minä tästä kasvan ihmisenä vielä melkosen paljon taistellessani oikeuksieni puolesta. :)
  Onnea sinulle myös työmaalle. Opettajien kesäloma on pitkä, mutta kuinka moni muistaa, että kesään kuuluu myös paperitöitä. Suunnittelua tms.
  Itselläni oli kesät töitä lähes aina. Taisinpa yhden tai kaksi kesää olla lomalla. Ekan kesän koska kieltäydyin töistä muutettuamme eri paikkakunnalle ja ero ja lapsen eskari siinä kaikki samassa. Toka kesäloma oli sitten vuosien päästä siitä. Oli ihan kiva toisaalta, kun sai olla ulkona töissä ja nauttia lasten kesäleikeistä. :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppii täältä kanssa ensimmäiseen päivään. On varmasti kiva palata vähäksi aikaa takaisin :) Mukavaa viikkoa muutenkin :)

  Ja hauskoja juttuja kerroit lapsuudestasi :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä ekaan työpäivään :)

  VastaaPoista
 5. Olipa kivoja muistoja lapsuudesta! Oikein hyvää ensimmäistä työpäivää - ja myönnän kyllä ihan rehellisesti, että tässä vaiheessa vuotta kadehdin ihan täysillä muutamien opettajakamujeni kesälomia;)

  VastaaPoista
 6. Laitoin sinulle tänään mailin. Illalla simahdin reissun jälkeen. Katsopa, tuliko se varmasti perille?

  VastaaPoista
 7. Kivoja muistoja! Toivottavasti jaksat nyt töissä, olethan ollut kuitenkin tosi kipeänä. Tsemppiä!

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig