perjantai 24. toukokuuta 2013

ValintojaViikonloppuna
...nautin kesäisestä Kokkolasta.
...luen automatkalla kirjaa.
...kuuntelen merkityksellisiä muistoja.
...puen päälleni uutukaisen juhlamekon.
...osallistun rippijuhliin.
...tutustun uuteen kaupunkiin ja kuvailen sen kauneutta kameralle. 
...käymme syömässä Kokkolassa kolmen ruokalajin illallisen.
...nukun makeloiduissa puuvillasatiini lakanoissa, luksusta.
...syön sunnuntaiaamuna hotelliaamiaisen, ihanaa.
...äitini on kisun kanssa kotonamme.
Mulla jää iso ikävä kisua :/ Minun vauvaniKuvittelepa, millaista elämä olisi, jos heräät uniltasi yhtä iloisena kuin koiranpentu. Mutta meillä herätään ainakin iloisena ja venytellään kissamaisesti.
Eilen mietin viikonloppuna olevia rippijuhlia ja kuinka omasta ripillepääsystä on aikaa...ööö...18 vuotta. Mitä väliä iällä on? Näköjään paljonkin. Luin lääkärinvastaanotolle odottaessa Evita-lehteä, joka mainosti kertovansa 49 nelikymppisen naisen tarinaa. Naiset hehkuttivat miten mahtavaa on olla keski-ikäinen. Jää enemmän aikaa ja rahaa, on jo mielenkiintoinen työ ja itsevarmuutta, uskallusta uusiin harrastuksiin. Turha murehtiminen on unohtunut.

Murehtiminenhan ei paranna asioita. Nuorena sitä odottaa niin kovasti, että olisi täysi-ikäinen ja voisi tehdä niin kuin itse haluaisi. Sehän on muuten pelkkää kuvitelmaa. Pienen hetken elämästään on muka-onnellinen kolmikymppinen ja siitä sitä lähdetäänkin liukkaaseen laskuun. Elämä tuo eteen paljon vastuksia ja uusia asioita, yllättäviä, luopumisia. Pahinta on kalvava odotus: "45-vuotiaana ihon kimmoisuus katoaa ja rypyt syvenevät". "Limakalvot kuivuvat ja ohenevat". "On tutkittu että nelikymppisistä enää 20% on vapaana."
Olen kuulema nainen parhaassa iässä.Sisko ja sen veli ylioppilaskuvissa. On siitäkin vierähtänyt aikaa, kun sain valkolakin, vuonna 1999.

Pikainen yhteenveto: Olen hukannut elämäni epäonnistuneisiin ihmissuhteisiin. On jäljellä paljon tai vähän käytettyjä ihmisiä, mutta kuitenkin muille kelpaamattomia, sitoutumiskammoisia, eronneita, karanneita, jätettyjä ja jättäjiä. Niin, ja sillä ainoalla kunniallisella tavalla yksin jääneitä ihmisiä, leskiä. En siltikään haluaisi olla enää rippikouluikäinen vaikkakin muutaman asian muuttaisin elämässäni. Mutta eiköhän jokainen löydä sen oman puoliskonsa aikanaan. Eikä kaikki tykkää elää parisuhteessa, yksinkin oleminen on taitolaji, hatunnoston arvoinen juttu! On parempi olla yksin, kuin huonossa parisuhteessa.Ammatinvalinnankin saattaa itse asiassa määrittää ihan satunnainen suuri elämys pienenä, joku hetki, joka tekee syvän vaikutuksen ja joka saa ihailemaan jotakin ammattikuntaa. Rakastuminenkin on ihan satunnaista - ei voi olla niin että jokaiselle on ainoastaan se yksi ja ainoa oikea, niin tuurissaan se ”oikean” kohtaaminen monesti on.

Epävarmuuden sietämisen oppiminen on kova paikka. Jos uusi suunta ei ole olekaan vielä ratkennut, pitäisi uskaltaa olla tässä hetkessä läsnä, nauttia arjesta ja muista ihmisistä. Tehdä parhaansa juuri tänään ja auttaa muita ihmisiä parhaansa mukaan. Ikäkriisit ja niihin liittyvä pohdinta auttavat sietämään elämän sattumanvaraisuutta ja epävarmuutta. Sanotaan, että jokaisen ikäkriisin jälkeen itsensä tuntee taas hieman paremmin. Syytä olisi, sillä uutta ajatusta ja ideaa pukkaa joka päivä. Olen jollain tapaa järjestelmällinen ja minulla täytyy olla aina suunnitelma a ja varasuunnitelma b, en osaa elää, niin että jäisin tyhjänpäälle. Mutta syvällä sisimmässäni asuu boheemi, rentoilija.
Sain Lady of The Mess-blogilta tunnustuksen, kiitos ja kumarrus :)

I love your blog -tunnustuksen pelisäännöt:
1) Kopioi post it-lappu ja liitä se blogiisi. 
2) Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
3) Anna tunnustus viidelle suosikkibloggaajallesi ja kerro siitä heille kommentilla.
4) Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu post it-lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.
Olen tämän tunnustuksen saanut aiemminkin ja jo silloin oli vaikea valita suosikkibloggaajia. Vielä vaikeampaa se on nyt, sillä teitä on siellä niin monta, joille kaikille voisin tämän tunnustuksen antaa. Siispä ota tästä tunnustus itsellesi :)
Aurinkoa viikonloppuunne! Meillä lenkkeillään ja leivotaan tänään sekä nautitaan laiskuudesta.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Täyttä totta tähän aamuun :-) Hyvä kirjoitus :-)

  Toivottavasti teille tulee mukava viikonloppu reissussa :-) Ajelkaa varoen :-)

  Itsellä työ viikonloppu pitkästä aikaa, 4viikonloppua olen saanut vapailla, joka on huikea luxus :-)

  VastaaPoista
 2. Niin juuri, ajelkaa varovasti ja koittakaa nauttia viikonlopusta! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus!:) Mukavaa viikonloppua!<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Ihanalta kuullostaa sun viikonloppusuunnitelmat!

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig