perjantai 22. maaliskuuta 2013

Elämä on...Perjantai...tähän päivään on mahtunut kaikenlaista,niin iloa kuin suruakin. Aloitetaan niillä huonoilla uutisilla, Kela perii takaisin olevinaan liikaa maksettuja opintotukia vaikkakin tein uudelleen selvityspyynnön. Nyt se kesätyö tulisi sitten löytää niin saisi kerralla kuitattua melkein koko opintotuki homman. En tykkää osamaksu hommista vaan haluaisin selvitä maksusta kerralla, joka ilman kesätöitä ei ole mahdollista. Rahaa, kun täytyy olla säästössä ns.pahan päivän varallekin. Vaikka Suomessa opiskelua tuetaankin, niin kyllä opinnoista velkaantuu aika pitkäksi aikaa, eikä näillä perustuloilla hurjia summia ikinä saada säästöön. Olen todella kyllästynyt jokapäiväiseen pennin venyttämiseen ja sitten vielä rankaistaan tällaisilla maksuilla! Haluan joskus hemmotella itseäni ja se kuuluu minusta jokaisne oikeuksiin. Ei elämä saisi olla niin vakavaa ja kamalaa.

Mutta parempi olisi ollut mennä suoraan yläasteen tai lukion jälkeen töihin tai jos perheellä olisi sattunut olemaan yritys niin sinne! Tää valtio rankaisee yrittäjiä tulevalla verouudistuksellaan eikä opiskelijatkaan kauhean hyvässä asemassa ole. Täytys olla perhe, ja valmistua nopeasti koulusta, ei olla turhilla hoitovapailla, pyrkiä urallaan eteenpäin, olla harrastuksia, tukea kulutusyhteiskuntaan hankinnoillaan. Siis tää nykymeno on kamalaa suorittamista, oravanpyörä. Mä oon tyytyväinen jos saisin toetuttaa unelmiani ja olla onnellinen nyt, enkä sitten eläkkeellä, koska ei meistä kukaan tiedä milloin kuukahdamme. Saattaa eläkeikä jäädä monella näkemättä tätä tahtia kun täytyy suoriutua yhteiskunnan rattaissa. Toki Suomessa on hyvää se, ettei täällä ole lukukausimaksuja kouluissa.
 Sitten ne iloiset jutut ystävättäreni poikkesi luonani ja toi mukanaan kevään keltaisia tulppaaneita sekä pääsiäisnamusia. Lähetin kummikoiralleni Romaniaan herkkupaketin jossa oli mukana myös kaksi huopaa :) Sain ystävättäreltäni suuren veden takaa kortin, jossa sanottiin, että vahvoja, voimallisia päiviä elämääni. Sekä erittäin valoisa puhelu, kesäjuttuja :) Niitä voimia kyllä taas tarvitaan, on niin nujerrettu olo. On kiva huomata, että itse asiassa tänään on sattunut paljon hyviä asioita :) 

                                         Kisu meinasi lähteä pakettiin mukaan ;D

Mutta en jäänyt tuleen makaamaan vaan tekaisin Koskenlaskija juustopatongin ja pikkupizzoja, aivan extra tulisia :) Huomenna laittelen niistä enemmän kuvatuksia ja reseptiä. Iltapäivän auringon heittää viimeisiä säteitään keittiön nurkkaan ja saa ajatukset valoisiksi. Illalla on Emmerdale ja Voice of Finland. Oonkohan tullut vanhaksi, kun olen saikulla ollessa alakanut seuraamaan sellaisia sarjoja joita en yleensä katso. Tohon ekaan oon jäänyt niin koukkuun, että sitä on pakko seurata jatkossakin! Ja oon niin ansainnut yhden siiderin, että sellaisen korkkaan tänä iltana! :D

Valoisan leppoisaa perjantai-iltaa sinulle :)
PS. Käys osallistumassa eilen alkaneeseen arvontaan!
 
 
SHARE:

3 kommenttia

 1. Onpa kurja juttu :( Töissä on kertailtu työkavereiden kela-kokemuksia, ei saanut korkeaa arvosanaa.. Mukavaa pe-iltaa, Voice taitaakin alkaa juuri nyt, siirryn katsomaan. Suosikkini Jesse esiintyy tänään :))

  VastaaPoista
 2. Hyvää perjantai-iltaa sinullekin! :) Ihan rupesi tekemään mieli juustopatonkia ja pizzaa. Emmardaleen on minäkin jäänyt vähän koukkuun. :D

  VastaaPoista
 3. Ikävä juttu tuo Kelan homma - näitä ylläreitä tuntuu nyt tulleen aika monelle opiskelijalle.
  Yhden opiskelijan ja opiskelunsa syksyllä aloittavan äitinä en voi kuin ihmetellä, miten huonosti Suomessa opiskelua arvostetaan. Ja sitten toitotetaan, että pitäisi valmistua nopeasti. Miten valmistut, jos on pakko käydä koko ajan töissä, että edes asumisensa pystyisi maksamaan? Tai muut elämiseen ja opiskeluun tarvittavat asiat? Itse olen aikoinaan opiskellut aikaan, jolloin asumistuista ei edes oltu kuultu ja jolloin opiskeltiin lainalla ja sitä lainastressiä en tähän maailman aikaan omille nuorilleni soisi! Perustulo vaan kaikille, oli sitten opiskelija tai sossun asiakas.
  Mutta hyvä, että noita kivojakin asioita tapahtui!
  Aurinkoa sinne viikonloppuun!

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig