torstai 14. maaliskuuta 2013

Taksikyydistä mokkapaloihin :)




Neljäs sairaslomapäivä. Kiitokset teille ihanille lukijoilleni tsemppiviesteistä :) Ootte ihania! Eilen vaihdoin ekaa kertaa itse haavataitoksen. Tällainen (alla kuva) siellä on, noin 4-5 sentin leikkaushaava, josta ovat laittaneet vanhan nikaman tilalle titaanilevyn. Ihana, kun ei koske enää kuten ennen. Leikkauksesta on ollut apua. Eilen mietin elämäni kamalinta taksikyytiäni, jossa taksikuski jorisi mustasta raamatusta, kuinka sen saa kirjastosta lainattua, oikeudenkäynneistään ja kesken ajon kaivoi jonkin ihme navigaattorin taskustaan, johon kuulema merkkaa asiakkailta saadut hyvät kalapaikat. Se kyyti oli elämäni pisimmät 2,5 tuntia. Olisin halunnut nukkua ja olinkin menossa taksin takapenkille mutta tämä suhari laittoi minut istumaan eteen. Laitoinkin välillä silmät kiinni, ja hymisin vastauksia, jotta kuski olisi tajunnut, että haluan nukkua mutta ei. Siis koko 2,5 tuntia se esitelmöi asioista. Onhan se kiva, että ihminen purkaa paineitaan puhumalla mutta minä olin nyt vääräkohde. Olin niin huonovointinen ja väsynyt kun pääsin kotiin. Jos seuraavan kerran joudun KYSsille niin sanon jo suoraan sen tyypin nimen hoitajille, että se ei vie minua kotiin! :D


 
  Arvatkaa pelottiko eilen vaihtaa haavataitos, kun en voi sietää minkäänlaisia  haavoja.


Kipuja ei ole onneksi ollut paljoa, koska kipulääkkeet ovat vahvoja. Olen mukana KYSsin ja Kuopion yliopiston lääketieteen puolen tutkimuksessa, jossa testataan neurokirurgisen leikkauksen käyneillä potilailla kolmiolääkettä siinä tarkoituksessa jos se vähäntäisi ummetusta ja muita ikäviä oireita. Kyseessä on Tarciniq-lääketutkimus. Tätä lääkettä käytetään myös syöpäpotilaiden kipuja hallitsemaan. Minuun pidetään yhteyttä kuukauden ajan lääketutkimuksen tiimoilta.



Tein sunnuntaina mokkapaloja piirakkavuokaan ja maku on ihan ok. Jotain makeaa näin sairaslomalle. Tosi isoja paloja en voi hotkia koska ne eivät mene ruokatorvesta alas ellei mukana ole suurta määrää nestettä.



Pohja
munaa
  11/2  dl sokeria
100  g Voi
1  dl maitoa
2,5  dl vehnäjauhoja
1/2  dl kaakaojauhetta
n.1  rkl leivinjauhetta
n.1  rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

75  g Voita
2,5rkl vahvaa kahvia
2-4dl tomusokeria
n-1/2  dl kaakaojauhetta
1  tl vaniljasokeria

Pinnalle


   Nonparelleja 
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
Yhdistä kuivat aineet.
Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi. Kaadavoidellulle vuualle.
Kypsennä mokkapalat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.


Kuorrutus

Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita kuumalla levyllä, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus kuumana pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy.Tarjoile vaniljavaahdon kera, hyvää!

Mitäs teidän torstaihinne kuuluu? Toivottavasti kaikkea hyvää :)




 Me aletaankin taas kisun kanssa unille. Kisu sairaanhoitajani Pentikin poropeitolle ja minä hänen viereensä, kyllä uudella sohvalla onkin hyvä nukkua. Se on tarpeeksi joustava ja kova. Saan tänään pari uutta tyynyä sohvallemme, koska myyjä lupasi minulle kaksi tyynyä valintani mukaan kaupanpäälle. Esittelen ne teille illalla :)


























SHARE:

13 kommenttia

  1. Ihanaa torstaita ♥ lepäile rauhassa herkuttelun lomassa ♥
    Itse saan tänään nauttia ystävän seurasta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävät <3 Muakvan aurinkoista päivää sinulle!

      Poista
  2. Voimia sinulle ja pikaista paranemista.

    Minulla on kaulassa myös veitsen jättämä jälki. Kilpirauhanen leikattiin runsas vuosi sitten. Nauran aina sitä, että vaikka oma naama olisi vääntynyt alaspäin niin kaula hymyilee aina :D

    VastaaPoista
  3. Paljon parantavia terveisiä täältä!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, toipilaana ei ole koskaan liikaa saada parantavia viestejä <3

      Poista
  4. Onneksi sait vaihdettua :-) ja hieno kuulla että parempaan päin olo. :-)

    lepoa nyt kisun kanssa :-) aurinkoa päivään:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on niin hyvä sairaanhoitaja tuo kisumme, että enköhän parane pikapuoliin(toivoa sopii) :D Aurinkoa sinunkin päivääsi <3

      Poista
  5. Hyviä toipumishetkiä sinulle, ja paljon lämpimiä ajatuksia! Ihana kisu! Ja mokkapalat ovat ihan parhaita.

    VastaaPoista
  6. Pikaista paranemista!

    Itselläni on myös paha haavakammo. Tyttäreni syntyi sektiolla ja leikkausarpea piti tarkkailla mahdollisten tulehdusten yms. varalta. Miehen piti tehdä se puolestani kun en pystynyt katsomaan arpeen päinkään. Pelkkä ajatuskin rupesi pyörryttämään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie karaisin eilen illalla mieleni ja suihkuttelin haavan :)

      Poista
  7. Hienoa, että leikkauksesi sujui hyvin. Paranemisia ja ota rennosti :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig