Olipas superlaiska sunnuntai tai itse asiassa tein kaikkea kivaa :) Aloitin siivoamisen, jota jatkan huomenna. Siivoaminen on silloin oikein mukavaa puuhaa kunhan ei ole kiirettä. Lenkkeilin, kyläilin, sain ystävättäreltäni ihanan puhelun sekä tein kantarelli-jauhelihapiirakan. Nyt odottelen ystävääni kylään ♥
Tarkastaja kissanen touhussaan ;D
Ja tässäpä kuvaa eilen parvekkeelle hankkimastani säilytyslaatikosta. Eikä ollut hinnalla pilattu päälle 20e. Näitä olisi ollut myös valkeina mutta se on kovin arka väri likaantumaan etenkin parvekkeella.
Kantarellit ovat mun lempparisieniä.
Kantarelli-jauhelihapiirakka
4-6 annosta
Piirakkataikina
50g huoneenlämpöistä voita
4dl venhäjauhoja
1½dl maitoa
2tl leivinjauhetta
Täyte
½l kantarellejä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
300g sika-nautajauhelihaa
suolaa ja pippuria
Kansi
5dl ranskankermaa
4rkl majoneesia
4dl juustoraastetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Painele piirakkataikina vuokaan. Puhdista sienet. Kuori ja leikkaa sipulit ohuksi viipaleiksi. Kaada pannulle hieman öljyä ja kuullota sipulit ja kantarellit. Paista jauheliha ja mausta se suolalla sekä pippurilla. Levitä seos paistamattomalle piirakkapohjalle.
Tee kansi sekoittamalla ranskankerma ja majoneesi kulhossa. Levitä seos jauhelihatäytteen päälle ja peitä juustoraasteella. Paista piirakka uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin ja hyvän leivän kanssa :)
Jälkkäriksi valkosuklaakuorrutteinen suklaamuffinssi!
Maukasta sunnuntai-iltaa söpöläiset ♥
Sinähän olet ehtinyt paljon! Ihanan kuuloinen sunnuntai! <3
VastaaPoistaKiitos, sunnuntaikin menee sukkelaan kun hommailee kaikkea kivaa :)
PoistaTosi hyvän kuuloinen piiras, täytyykin kokeilla!
VastaaPoista