Mikä on teidän lemppari kevätkukkanne?
Sain aikoinaan mummolta Sarpanevan signeeraaman kukkamaljakon ja tässäpä se on, varmasti vanha ja varmana arvokaskin :) Ainakin sillä on tunnearvoa ja Sarpanevan signeeraus. Odotan jo innolla sitä lämpöistä kevätaikaa, kun parvekkeella voi alkaa kasvattamaan yrttejä ja kukkasia.Vaikken olekaan mikään proviljelijä niin se into se tärkein vaikkei kaikki kasvatukset aina onnistuisikaan.
Tein pieniin vuokiin mustikkapiiraat (eipähän tule mässytettyä liikaa marjapiirakkaa, kun tekee vain kerta annoksen), kostutin marjat Cointreaulla ja makusiirapilla. Nautimme mustikkapiiraat vaniljavaahdon kera, oli hyvää :)
Pohja:
- 1 muna
- ½ dl sokeria
- 50 g sulatettua voita
- ½ dl maitoa (maustamaton jogurtti, piimä)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl mustikoita
- 0,5tl perunajauhoja
- Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja jäähdytetty voi ja maito. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
- Voitele pieni vuoka ja asettele pohja vuualle.
- Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.
- Kypsennä uunissa 175 asteessa n.40 - 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja tarjoile suoraan annosvuuasta kera vaniljakastikkeen.
Tunnelmallista lauantai-iltaa kaikille :)
Mies toi eilen kanssa ruukku narskuja kotiin ja kävin tänään kipot hakee niille ja parvekkeella koristaa ihanasti! :-)
VastaaPoistaHelmililja on kyllä lemppari :-) Ja narskut perässä :-)
Mukavaa lauantai iltaa!
Ps. Nuo on niin hyviä nuo makusiirapit! :-)
Makusiirapit ovat hyviä ja helmililjat ovat ihanana hentoisia :) Sinullekin ihanaa iltaa!
PoistaIhana toi maljakko, ja mikä tunnearvo! Ihanat on noi kevätkukatkin. Oi mitä kostuketta mustikkapiiraaseen, hauska ajatus!
VastaaPoista