lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tee ei mitään, se on sinulle hyväksi!


Oletteko tutustuneet Nalle Puhin elämänfilosofiaan? Nalle Puh osaa elää onnellisena ja terveenä, miksemme siis mekin. Puolen Hehtaarin Puistossa ei tunneta kiirettä, siksi sinne matkaaminen onkin oivaa vastalääkettä nykymaailman hektisyydelle. Koskaan ei ole liian myöhäistä löytää uudenlaista tasapainoa elämäänsä. Nalle Puh ja elämisen taito on myös oiva lahja kevään valmistuville opiskelijoille.


Kun antaa itselleen aikaa kaiken kiireen keskellä, saa vastapainoksi hyvänolon. Keskittymiskyky ja luova ajattelu elpyvät. Kivut ja väsymys väistyvät, ruuansulatus paranee, vastustuskyky kohenee, sydämensyke hidastuu, verenpaine laskee ja aivot voivat työskennellä myös ns. offline-tilassa. Aina ei tarvitse olla tavoitettavissa. On todella vapauttavaa ja rentouttavaa sulkea puhelin ja jättää tietokone kotiin muutamaksi tunniksi tai päiväksi. Jos ennenkin on tultu toimeen näitä kapistuksia niin miksi ei nykyäänkin, ainakin lomalla pitää olla lomamoodissa eikä aina tavoitettavissa! 


                                                      Think Nice


On muistettava myös yksi tärkeä asia oman hyvinvointimme kannalta ja se opetus, karta ihmisiä, jotka imevät sinulta voimat. Kaikista ihmisistä ei tule koskaan keskenään hyviä ystäviä. Ihaa esimerkiksi melkein unohti itsensä ja piristyi huomattavasti, kun hönelle tuotiin syntymäpäivälahjoja. Ja hän sentään yritti etsiä Pientä ja pelastaa Ruun.  Mutta sellaiset sietämättömät pahanilmanlinnut, niihin ei kannata haaskata aikaansa.Joiltakin tällaisilta ihmisiltä puuttuu kokonaan huumorintajua tai heille on tehty ironian ohitusleikkaus. Välttä tällaisia mahtailevia tyyppejä. Keskitä energiasi hyvien tyyppien tapaamiseen ja heidän kanssa kaveruuden tai ystävyyden vaalimiseen.


Joidenkin olettamusten mukaan alakulo johtuu ravinnosta ja suklaa saa aikaan yleensä hetkellisen hyvän olon tunteen. Itse olen huomannut sen, että jos syön aina herkkuja ja rasvaista ruokaa olo on nuutunut ja nämä herkut tuottavat vain hetkellisne hyvän olon tunteen. Ja sanotaan, että "nauru pidentää ikää". Kokeilepa hymyillä asioille, jotka tavallisesti harmittavat sinua: liikenteessä törttöilijöille, ruuhkille ja jonoille. Varaa kalenteriisi päivä jolloin tapaat hyviä ystäviäsi, joiden kanssa tiedät viihtyväsi ja nauravasi. Ellei se onnistu, etsi radiosta tai televisiosta ohjelmia, jotka naurattavat sinua ihan oikeasti :) Pienilläkin muutoksilla on vaikutusta elämäämme. Ja muista joka päivä syödä hyvin, vähintään kolme ateriaa päivässä, monipuolisesti. Silloin olotilakin kohenee ja todellakin "tee ei mitään,se on sinulle hyväksi", joskus voi vaan olla ja etenkin kipeänä täytyy muistaa vaan relata. Ei tästä maailmanmenosta tipahda kärryiltä jos vaikka relaakin välillä muutaman päivän! Kukaan ei ole korvaamaton, vaikka kuinka haluaisimme. Ajanhallinnan päähyöty on stressin väheneminen ja kun priorisoi asioita etukäteen ja muistaa ne varavaihtoehdot asioille niin elämä on hallinassa. Voi myös relata ja ihan hyvällä omalla tunnolla. Virheitä tulee tehtyä, niin sattuu meistä jokaiselle. Mutta niistä opitaan, tää on vain elämää! Emme voi elää lasikuvun alla, jolloin elämä ei meitä koettelisi, elämä on elämää. Ja toivon mukaan siinä olisi suuri ripaus myös taianomaista hyvää  jota olisi luvassa tänä viikonloppuna eikä vasta ensi vuonna! :) Ainakin aion leipoa tänään mustikkapiirakkaa kera vaniljakastikkeen, i like it!

                    Karhumaisen kivaa lauantaita teille ihanille lukijoilleni :)

SHARE:

4 kommenttia

 1. Vaikuttaapa tuo kirja ihanalta :-) NallePuh on niin ihana! :-)

  Mukavaa aurinkoista lauantaita! <3

  VastaaPoista
 2. Oi, Nalle Puh on yksi suosikeistani :)

  VastaaPoista
 3. Minä komppaan Nalle Puhin ajatuksia ja filosofiaa! Kiva postaus, täyttä asiaa. Ja mustikkapiiras ja vaniljakastike kruunaavat päivän kuin päivän!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia ihanista kommenteistanne <3

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig