sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Weekend, Veckoslut, Viikonloppu!

Onpas ollu kiireinen viikonloppu. Ajattelinkin postailla teille muutamia kuvia viikonlopun tapahtumista. Eilen illalla otinkin sitten rennosti :) Kävimme eilen kissojen match showssa ekaa kertaa ja siellähän oli hauskaa. Siellä mittelöitiin pareittain ja saimme sinisen nauhan, joka näissä kisoissa oli voitokas väri.


Kisu oli niin kiltisi tuomarin edessä ja kisailumme tarkoitus oli toisiin kisuihin tutustuminen. Mutta meidän herra ei muista piitannut vaan halusi olla koko ajan sylissäni :) Laitoin päälleni Marimekon tunikamekon, jonka ostin pari kesää sitten valmistujaisjuhliini.



Raitahaalarirentoilija suoriutui tehtävästään erittäin hienosti, mamma on ylpeä :)


Palkinnoksi saimme herkkuja ja lelun :)


Eilen illalla alkoi sataa hieman, mutta minähän pidän sateesta ja sen tuoksusta. Tulee sellainen pysähtynyt fiilis ja varsinkin kesällä sade on aivan ihana. Luontokin tarvitsee nyt vettä vihertääkseen. Pienenä juostiin pikkuveljen kanssa uikkareilla kaatosateeseen, se oli niin kivaa varsinkin jos vielä ukkosti. Mulla on sellainen (realistinen) haave asua jossain lämpimässä maassa ja ylläpitää viinitilaa olkihattu päässä.
 
Tämä aamu oli mahtavuutta, kerkisin hilpaista puolentoista tunnin lenkin ennen sateen alkamista. (pakko juosta illat punaisena pitkin polkuja, koska rakastan jäätelöä, ja takapuoleni kyllä leviäisi siitä määrästä mitä syön, niin seitsemän leivän uuniksi ;) ) Loppuilta meneekin relaillessa ja valmistautuessa töihin. Siis tuntuu uskomattomalta mennä huomenaamuna töihin, yli 2 kuukauden sairasloman jälkeen. Jännä nähdä vielä muutaman kerran oppilaansa ja antaa heti arvosanat, kiitos sijaiselleni Hannalle. Kahden viikon kuluttua olenkin jo kesälomalla :) Wuhuu! Eka kesä 15 vuoteen kun minulla ei ole sen suurempia kesätyöjuttuja.


Kaupungissa on viikonlopun ajan vierailulla Suurosen tivoli, onneksi säät suosivat pieniä huvittelijoita :)


Perjantai-iltana olimme yrittäjien onkikisassa ja saaliinaa oli kolme särkeä :D
 

Kesä alkaa pikku hiljaa saapumaan. Ruoho alkaa vihertämään, välillä sataa ja sitten taas paistaa aurinko, linnut laulaa ja taitaa tulla tosiaankin kesä! Tällaisena sateisen harmaana päivänä tekisi mieli mennä oikein aurinkoiseen puutarhaan, avata portti ja antaa valon täyttää jokaisen solun. 

Huomaan, kuinka olen ikävöinytkään sateen tuoksua ja raikkautta. Tuo hiljainen lempeä sade toi minulle kevään aivan iholle. Eilen kärpänen ryömi kukkien seassa aivan innoissaan, kisun kanssa tuijoteltiin sen hommia nenät pitkällään. Olen varmasti kruunaamaton kuningatar ajan kuluttamisessa ei-yhtään-mihinkään-järkevään! Saatan aloittaa jonkun asian, kävellä toiseen huoneeseen ja huomata siellä jonkin toisen asian, kunnes jossain vaiheessa kävelen jonnekin toisaalle ja aloitan siellä kolmannen homman.. Jossain vaiheessa tajuan, ettei se ensimmäinenkään ole koskaan valmistunut. Käykö teille koskaan näin?


Grillasimme eilen vartaita, johon laitoin kirsikkatomaatteja, sipulia, paprikaa, naudanlihaa, prinssinakkeja ja lihapullia. Kannattaa muistaa grillatessa ettei grillaa liian suurella lämpötilalla ja laittaa vartaisiin sellaisia raaka-aineita, jotka kypsyvät tasaisesti.

  
Jokos teillä on grillailtu?

                               

 Innostuin ostamaan parvekekukkia ja laitoin ne ruukkuun kaunistamaan parveketta. Vaikka meillä onkin parvekkeella lasitus, niin silti parvekkeelle tunkee ampiaisia. Täytynee tukkia kaikki mahdolliset reiät, jottei herhiläiset pääse pistämään kisua.



Eilen illalla meillä oli Euroviisujen finaalin kisakatsomo.  Tarjolla oli vadelmaleivoksia, bruschettoja, macarons-keksejä, poppareita ja napostelu porkkanoita kera dipin sekä trooppiset hedelmät- siideriä. Tässä muuten oiva uusi siiderimaku!

                                                  
 Tomaatti-sipulibruschettoja

Vaaleaa leipää,
Tomaatteja silputtuna,
Keltasipulia silputtuna,
mustapippuria ja valkosipulia,
Juustoa.

Laita leivät 200 asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi. Tarjoile! PS. Bruschetat ovat erittäin hyviä muun muassa keittoruuan kanssa tarjoiltuna.


 Illalla julkistan Valion arvonnan voittajan, olkaas kuulolla! :)
 Lupaan arpoa taas jotain kivaa lähiakoina!

  
Toivon sinulle ihanaa viikkoa kesän odotuksessa. Pian se tapahtuu - siis se vihreä poksahdus, jonka jälkeen elämää puskee rytinällä sieltä ja täältä! Kohta on kesä

SHARE:

10 kommenttia

  1. Meillä ei ole vielä grillailtu. Joskus on aloitettu kausi jo talvellakin innokkaasti. Lämpö taisi yllättää, ja grilli on putsausta vailla :)

    VastaaPoista
  2. Mekin grillailtiin eilen ekaa kertaa tälle kesälle ja hyvää oli. Kyllä se ruoka maistuu aina niin hyvältä ulkona! Täällä myös toinen jäätelö fani, tällä kertaa meillä oli Ainon mustikkapiirakalta maistuvaa jäätelöä, aika makeeta oli mutta hyvää kuitenkin :)

    VastaaPoista
  3. Varmasti oli hauska kokemus kisun kanssa :-)

    Ihania tunnelmia viikonlopulta! :-)

    Tsemppiä kovasti työn aloitukseen, toivotaan että jaksat hyvin ! <3 Nauti vielä tästä vapaapäivästä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä sellainen kokemus, että kisu traumatisoitui toisten kisujen näkemisestä :D

      Poista
  4. Söpö kisu siellä! Ja ihanan kesäisiä kuvia!
    Ihana tuo mekkosi, saanko kysyä mistä se on hommattu? :)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitin tuossa kuvan alle, että Marimekon tunikamekko, koska moni on aina kysellyt siitä :) Pari kesää sitten ostettu.

      Poista
    2. meillä on savustettu lohta tänä keväänä mutta nuo vartaat on kyllä niin hyvännäköisiä että pitää kyllä tehä samanlaisia ensi viikolla:-o

      Poista
  5. Mä vieläkin niin ihastelen tuota kisulaista! :) Ja ai että miten kolahti tuo kohta haahuilusta kotona, kokoajan aloittamaan uutta projektia! :D Vapaapäivän jälkeen on enemmän asiota kesken kun aamulla aloittaessa! :D

    VastaaPoista
  6. Onnea kisulle sinisestä nauhasta! Tosi kaunis tuo Marimekon tunikamekko!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig