torstai 28. maaliskuuta 2013

Vadelmainen pashakakku

Innostuin eilen illalla leipomaan ja tein pashaa. Pasha-aineksia jäi niin paljon, että en raaskinut heittää niitä pois vaan tein sekunninsadasosassa päätöksen tehdä loppuvaahdoista hyydykekakun. Ja tällainen siitä sitten tuli. Aamulla maistelin palasen ja oli muuten hyvää!!

Vadelmainen pashakakku

200-250g Digestive-keksejä
100g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
200 g voita
250g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1dl rusinoita
3 rkl sitruunamehua
3 rkl appelsiinimehua
2,5dl kuohukermaa
3 kpl liivatelehtiä 
3-4 dl vadelmia
2rkl Countreau likööriä


Tästä ohjeesta saat tehtyä yhden pashan ja vielä pashakakunkin. Pasha on pääsiäisen perinteinen jälkiruoka. Pohjan saat tehtyä murentamalla noin 200-250g Digestive-keksejä ja lisäämällä siihen sulatetun voin. Painele keksivoi seos pohjalle ja laita kelmu päälle ja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte valmistuu vatkaamaööa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu 2dl kerma sekä 2 rkl Countreau likööriä. Laita liivatelehdet noin 10 minuutiksi kylmään veteen ja lorauta ½dl kuohukermaa kattilaan ja kiehuita nopeasti sekoittaen samalla sekaan liivatelehdet. Sekoita liivatelehti/kermaseos muihin vaahtoihin. Asettele Digestive-pohjalle vadelmat ja sen jälkeen kaada päälle vaahtoseos. Laita kylmään hyytymään noin 8-12 tunniksi. 

Koristelun voi tehdä oman maun mukaan, itse ripottelin päälle hieman Marianne murusia, suklaamunia ja kirsikoita.


Kakku on todella helppotekoinen ja taivaallisen hyvän makuinen! Mieheni, joka ei yleensä rahkoista välitä niin tykkäsi tästä todella paljon. Vadelmat tuovat kivasti kosteutta kakupohjaan.


Olin tänään ostoaikeissa ostaa Cittarista lammasta, mutta sain onneksi myyjältä ensin maistiaiset. Kyllä oli pahan makuista, kuivaa ja villasukan makuista lihaa :D Olen syönyt Torerossa hyvää karitsan karetta mutta tää Cittarin liha oli oikeasti jotain ihan muuta. Joten meillä ei pääsiäispöydästä löydy sitten bää-bäätä :D


Tänään on ollut valoisa päivä, on tullut ulkoiltua puolisen tuntia raittiissa säässää ja oon leiponutkin. Jos ihmettele minne kaikki leipomukseni menevät niin suurimman osan vien mieheni työpaikalle ja osan anna äidilleni vierasvaraksi. Hain myös postista kauniin  paketin, ruskea paperikassi sisälsi jotain ihanaa, iiks! :) Tästä en olekaan teille maininnut mitään aiemmin. Säästetään jännitys huomiseen ;) Mitäs veikkaatte?


Muistakaa ostaa pääsiäismunia iltojen iloksi, jos ei ole muuta tekemistä niin kokoaa vaikka niitä huippuyllätyksiä ;D Illalla lämmitetään sauna, tehdään itsetehtyä pikaruokaa, teen kasvo-ja jalkahoidon, katsotaan boxilta tallennuksia viikon ajalta ja vaan ollaan!
Halauksin,




SHARE:

8 kommenttia

  1. Mukavaa kiirastorstain-iltaa. Minulla ilta kuluu pakatessa, kun lähdemme aamulla Tallinnaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Tallinna on ihana miniloma kohde. Minulla olisi ollut tuttavan kuusikymppiset laivalla mutta jätin väliin koska en uskalla lähteä sinne väentungokseen tän luutuvan niskani kanssa. Ihanaa lomaa :)

      Poista
  2. Ihanat suunnitelmat! Täälläkin on vähän leivottu ja siivottu sekä kukat haettu kaupasta. Pääsiäinen saa tulla! :) Itse olen luvannut olla viikonlopun kissa ja koiravahti. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta ja noi sun pääsiäiskamut ovat kyllä parhautta <3

      Poista
  3. Nam, näyttääpä hyvältä!! Hävettää myöntää mutta minä en ole koskaan maistanutkaan pashaa! :D Tosin olen melkein koko ikäni asunut Kuopiossa ja maistoin kalakukkoa ekan kerran vasta vuosi sitten! :D

    VastaaPoista
  4. Oi kun mukava ilta siellä! :-) Ja voi mikä kakku, nam! :-)

    Iloista iltaa!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen kakku! Näyttää sekä hurjan herkulliselta että on visuaalisesti kaunis :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kakku ja takuulla hyvää :) meillä on lammasta, toivottavasti siitä tulee hyvää, katsotaan ja maistellaan. Ja muita herkkuja, että jos ei ole muuta tekemistä niin syödään ;) sitten alkaakin kuntokuuri. Oikein aurinkoista ja mukavaa pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig