torstai 21. tammikuuta 2016

Ajatuksissani: Extempore matka Vilnaan, Matkamessut ja lämpöinen katkarapupannu*

Tsadaaa!
Sain extempore välimatkaidean.  
Välimatkailu tarkoittaa lyhyttä lomaa, jonka tulee olla budjettiloma vaikka nykyään kaikki matkat ovat budjettimatkoja, koska en suosi pakettimatkoja. Kaupunki, jonne olen aikonut matkata jo pari kertaa ja nyt löydettiin niin edullinen luksusmatka, että tarjoukseen oli pakko tarttua. Kannatti siis olla taas hyvissä ajoin liikenteessä.

Helatorstain neljä päivää kuluvat mukavasti Liettuan Vilnassa. Perillä on edullista, hyvää ruokaa ja vieläkin edullisempia kenkiä :D Ne, jotka ovat seuranneet pidempään blogiani, niin tietävät sen, että olen tuhatjalkainen. Olen suosinut kerran tai pari vuodessa edullisia kohteita, entisiä itäblokin maita. Euroopassa ei ole enää kovin monta maata, joissa haluaisin vielä käydä. Listaltani löytyy vielä Alankomaat, Slovenia ja Romania. Olen vieraillut naapurimaan Latvian pääkaupungissa Riiassa kaksi kertaa ja en ole kovin tykästynyt kaupunkiin. Siitä jäi jotenkin halju olo. Ensimmäisestä kerrasta en muista sen suuremmin, koska olin surun murtamana matkalla, kun isäni kuoli pari päivää aiemmin. Toisella kerralla olin kaupungissa äitini ja ystävättäreni kanssa. Jotkut kaupungit jäävät sydämeen ja toiset ovat ns.ohikulkukaupunkeja, joihin tuskin enää palaa.
Saa nähdä millaisen fiiliksen Vilna jättää?

Unelmien muuttaminen todeksi on vähän niinkuin saippuakuplien puhaltaminen. Molemmat ovat todella herkkiä ja rikkoutuvat hyvin herkästi. 

Täytyy olla  hellävaraisesti ja lempeä, jotta ne säilyvät ehjinä ja pääsisivät lentoon. Haaveillessani ajattelen vaaleanpunaista paviljonkia veden ääärellä, jonka kuistilta puhaltelen saippuakuplia eli haaveitani kohti toteutumistaan. Taustalla paistaa aurinko ja taivas on kauniin sininen, kuten tämän postauksen viimeisessä kuvassa. Ei kannata unohtaa elää, koska elämä ei odota. Mutta minulla riittää unelmia kuin apteekin hyllyillä lääkepurnukoita - kunpa se suurin unelmani vielä toteutuisi, ihan pian! 


*

Täällä etelässä asuessa -15 asteen pakkanen tuntuu kesältä. Entisellä kotiseudullani Pohjois-Karjalassa pakkasmittari huitelee -40 asteessa. Olen kiitollinen siitä,etten joudu enää elämään keskellä Siperiaa, jossa talvi jatkuu vielä pitkälle kevääseenkin. Tänään nautitaan pakkasulkoilusta punaisine omppuposkineen ja haudutetaan uunissa valkosipulikatkarapuja. Pakkanen narskuu nurkissa ja relataan talven sydämessä ♡ 
Töiden jälkeen suuntaan Matkamessujen ammattilaispäivään ja illalla suuntaan Soneran Etkoille sekä siitä jatkoille Radisson Blu Plazaan Matkamessujen bloggareiden kera.

Ajatellaan aurinkoa*SHARE:

1 kommentti

  1. Ehkä nähdään huomenna! Voi tosin olla että meidän täytyy juuri lähteä ennen kuin olet paikalla blogipaviljongissa...

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig