maanantai 25. tammikuuta 2016

Ruuhkaviikonloppu ja elämyksien Helsinki-vinkit*

Viikonloppuuni kuului paljon töitä, Matkamessuilua,  juhlat ja Escape Room elämys. Auvoisasti aurinko makaa vielä hetken tammitaivahissa, kaamostäkki turvanansa halla on taas maisemissa. Olen onnellinen siitä, että olen oppinut elämään hetkessä, minusta on kuoriutunut uteliaampi ympäröivää maailmaa kohtaa, varsin pelkäämätön ja suvaitsevaisempi. Elämä, jossa on oikeita kohtaamisia, ei rooleja, joita vetää päivästä toiseen. On kovempi juttu olla oma itsensä kuin vetää miljoonia roolia ja kerätä hyväksyntää
tavarataivaan ja täydellisen elämän kautta ympärilleen. Kulissit ovat hauraat, ne murtuvat aina jossain vaiheessa. Oon niin nöyrän kiitollinen ja siunattu. 

Escape Roomilla on Helsingissä pelipisteet Korkeavuorenkadulla, Fredrikinkadulla ja Kaisaniemessä. Valittavana on kuusi eri peliä, joko oman tiimin kanssa (2-6 henkilöä) tai kahden eri tiimin välillä. Valitsimme Royal Secret-pelin, jossa todella oli ratkaisemista. Paljon erilaisia lukkoja, aukeava seinä, numeroita, vihjeitä ja ratkaistavaa. Ryhmä siis suljetaan 60 minuutiksi pelihuoneeseen ja sinä aikana ei todellakaan tule mietittyä mitään muuta kuin peliä ja sitä hetkeä. Kaikella mitä huoneessa näet on tarkoituksensa ja pelin aikana kannattaa puhua ääneen, koska tiiminä mentäessä tätä peliä ei ratkaista puhumattomuudella ja sooloilulla. Hinta ei ole kovin kallis, koska se jaetaan pelaajien määrän mukaan. Esimerkiksi Royal Secret-peli maksoi  95 euroa ja se jaettiin meidän kolmen henkilön kesken. Tähän pelimuotoon jää koukkuun, joten suuntaamme pelaamaan vielä Escape Roomin pelejä. Kuvia huoneista ja pelistä ei saa ottaa ja omat tavarat onkin jätettävä pelin ajaksi vartioituun kaappiin. Suosittelen. Elämys, jossa adrenaliini virtaa.

Lauantain vietin opettajien koulutuspäivässä Lapinlahden sairaalassa. Sairaan kauniin entisen sairaalan miljöö huokuu tarinoita, mystisyyttä ja tunnelmaa, kannattaa poiketa kahvilaan. Kevään tullen tulen lenkkeilemään sen kauniissa merimaisemissa. Postaan teille huomenna kuvien kera Lapinlahden sairaalasta, koska se on todellinen käyntikohde lähellä keskustaa. 

Suuntasin lauantaina koulutuspäivän jälkeen Matkamessuille, jossa tutustuttiin uusiin kohteisiin ja hankin mm. Pohjois-Korean ständiltä hieman lisätietoa kohteesta ja jos saamme kohteeseen luvatun matkablogihinnan, niin sellainen toteutuu vielä tässä parin vuoden sisällä. Pohjois-Koreaan pääsee suomalaisen matkayhtiön kautta, myös omatoimimatkoja tehdään  tähän mystiseen suljettuun maahan. Pjongjangiin pääsee parhaiten Pekingin kautta lentämällä tai junalla. Junalla näet maaseutua, mutta lentämällä pääsee nopeammin. Puhelimet saavat olla mukana, mutta ne eivät toimi tässä maassa. Maasta ei myöskään kannata puhua mitään poikkilaitaista kohteen hotellihuoneessa, koska seinilläkin on korvat. Traveller Oy tarjoaa matkoja mm. Pohjois-Koreaan ryhmä- ja omatoimimatkojen muodossa.

Myös Tshernobyl on sellainen kohde, että sinne on vielä päästävä. Elämysmatkailua ja teräviä muistoja ainaisen aurinkomatkailun sijaan. Säästäminen siis jatkuu ja sen mahdollistavat kaksi työtä. Tein eilenkin yhdeksän tunnin työpäivän, jotta saan kerättyä matkakassaa. Teen itseasiassa melkein joka viikonloppu työtä arkisen viikkotyöni lisäksi. Unelmat eivät toteudu nukkumalla, on tehtävä töitä vaikka välillä rinnassa tuntuu rytmihäiriöitä ja olo on nuutunut. Mutta se menee usein nopeasti ohitse, koska minulla on niin mukavat työpaikat ja usein asennekin kohdillaan. 

Elämässä muutoksille ei ole koskaan juuri sitä oikeaa hetkeä. Olet itse muutos ja aina on oikea hetki alkaa toteuttamaan unelmaansa. Sydämen, mielen ja elämän tasapainoa. Oman mielen hallintaa ja päättäväisyyttä. Jonkun mielestä tuhlaan rahat aivan turhuuteen, mutta jokainen itse päättää sen mitä pitää tärkeänä. Edistän omaa hyvinvointiani elämällä sellaista elämää kuin haluan ja toteuttamalla unelmiani. Minulla on laaja tietotaito matkailun  saralta ja osaan kohdata yllättävätkin tilanteet eri tavalla kuin ilman matkailutaustaani. Matkailu, se antaa minulle niin paljon, toiselle Juuri -Se-Juttu voi olla vaikka perhokalastus.
Suosittelen, katselkaa ja kiertäkää maailmaa ja voin todeta, että se näyttää jo Euroopassa aivan toisenlaiselta kuin kotimaassa, puhumattakaan maailman toisella puolella.


Kiitokset Matkamessuilla Blogipaviljonkia luotsanneelle Milja Köpsille. Sä oot rautainen nainen!

Illalla nautimme vielä hieman shampanjaa, koska juhlin tänään synttäreitäni ja synttärikemut pidinkin jo viikonloppuna.  Suuntasimme Santa Fe:hen syömään, koska sieltä saa rahoilleen vastinetta. Isot ja maukkaat annokset, joiden jälkeen ei ole todellakaan enää nälkä. Nautimme kolmen ruokalajin illallisen ja loppuillasta törmäsimme vielä mieheni entiseen koulukaveriin kotimme lähellä olevassa pubissa. Maailma on pieni. 
Viikonloppu oli täynnä tapahtumia, uusia juttuja, avartavia keskusteluja, lämpöisiä halauksia, uusien juttujen alkuja, elämyksiä ja hyvää seuraa.

Ostokseni. Ehdottomasti mielenkiintoisin ostos pitkään aikaan :DVaro peilejä, niistä näkyy vain se, mitä itse ajattelette itsestänne.

- Coco Chanel -Maailmanrauhaa, uskallusta elää omannäköistä elämää, kykyä elää hetkessä ja onnellisuutta syntymäpäiväni kunniaksi sitten ihan joka puolelle!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Mahtava ja vauhdikas viikko. Matkamessut jäivät, koska perheen pienin sairastui influenssaan, olisi ollut hauskaa törmätä! Santa Fe, enpä ole käynyt siellä muutamaan vuoteen, mutta nyt tekisi kyllä mieli.

    Yhtä mahtavaa tätä viikkoa Satu <3

    VastaaPoista
  2. Harmi kun ei nähty messuilla, mutta kyllä me vielä ehditään.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig