maanantai 4. tammikuuta 2016

Poland: Sopot & Gdynia - Helsinki Lux!

En kerinnyt tekemään eilen illalla postausta, koska meillä oli ystävät kylässä Skotlannista. 
Ihania hetkiä kera tärkeiden.

Tässä postauksessa muutamia herkkukuvia matkalta sekä kuvia Sopotista ja Gdyniasta.
Huomenna kertoilen teille vielä matkasta ostosten kera sekä muutama maisemakuva kaunokainenkin eksynee postaukseen.

Kävimme Gdanskin vanhassa kaupungissa venäläisessä feikkiravintolassa, jossa syötiin blinejä,jotka olivat tavan lettuja ja Pavlova jälkkäri oli suoraan pakastimesta otettu kauheus,mutta sain onneksi oluen siitä hyvästä ilmaiseksi,siis ison oluen. Olisi Sukulan Jyrkille töitä :D
Tämä edullinen ja todellinen löytö sijaitsee vanhankaupungin sillan takana.
Aperatiivit (juomassa ei säästellä kuten Suomessa, kuppi täyteen), oluet, limut, kevätkääryleet, dumplinit ja pääruuat kahdelta hengeltä yhteensä 27e.Hotelli Mercuren aamupala oli laaja ja maittava.

Gdanskin rautatieasema. 
Glowny Gdansk.Sopot,Puola! Ihastuttava pieni kaupunki,josta tuli mieleeni Portugalin Sintra. Täällä kannattaa poiketa. Siellä on myös Molo, Euroopan pisin silta. sen niminen Euroopan pisin silta ja huippuhotellit (Hitlerkin yöpynyt Grand Hotellissa. sekä kesäkuumuudessa vilvoittava hiekkaranta. Talvehtimaan lähteneet joutsenetkin löytyivät täältä. Välillä viiltävän kylmää,mutta kaunista. Isälle sytytetty valoa kirkossa ♡  Sopot on kaupunkina sellainen, että sinne haluaisin tutustua vielä uudestaankin. Gdynia on suurempi kaupunki,sieltä puuttuu henki,sielukkuus. Sieltä löytyy kylläkin valtava ostoskeskus Riviera. Tätä paikkaa en suosittele,ruma ja hengetön. Mutta kannattaa kokea. Päivän junalippu vain vajaa 4 euroa. Makaa Gdanskista Gdyniaan on noin puoli tuntia ja Sopotiin parikymmentä minuuttia. Junalipun saat ostettua rautatieaseman tunnelista olevasta myyntikojusta.

Juopunut talo Sopotissa.Gdynian kaunein asia oli tämä koskettava patsas ♡ Hieman Gdynian ulkopuolella, yhden pysäkin Gdyniasta Gdanskiin päin sijaitsee suuri ostoskeksus Riviera.

*
Pakkasaurinko. Pakkanen virkkasi kuvioita takinkaulukseeni. Kaupunki on jäätynyt, kohmettuneet maisemat. Onneksi en ole ikiroudassa,kuten jotkut. Kevättä kohti. Kohti valoa. Kunpa kaikilla olisi päivä johon kuuluisi naurua täkin alla ja valoisan kaunis maisema. Tunnelmallista tiistaita!Ateneum on pukeutunut kauniisiin valoihin,Lux-Helsinki. Talventuntua ja punaiset omppuposket. Huokailen onnesta,kun katselen tätä Helsingin valokauneutta. Tunnelmallista ♡
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig