keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Arvontaa, matkamuisteloja ja Tempaudutaan Matkamessuille*

Eilen Kampissa oli Matkamessujen promotapahtuma, jossa eräs onnellinen osallistuja voitti Tempaudu toiseen maailmaan-arvonnassa jo New Yorkin matkan. Monia kivoja matkapalkintoja on vielä arpomatta, joten kannattaa piipahtaa matkamessuilla 22.-24.1.2016 Messukeskuksessa.

#TEMPAUDU

#Tempaudu toiseen maailmaan -kisassa voit voittaa Matkamessuilla mahtavia palkintoja, kuten viikon risteily Välimerellä, viikko lentoineen, rantaloma Kroatiassa, tai lumiloma Lapissa. Kaikki palkinnot löydät täältä.
Osallistuminen on helppoa: täytä lomake Tempaudu.fi-sivuilla , sähköpostiisi saat boarding passin jolla kirjaudut sisään jossain näistä tapahtumista:
 1. Matkamessuilla, perjantaina 22.1. klo 17 mennessä. Palkintojenjako klo 17:30.
 2. Matkamessuilla, lauantaina ja sunnuntaina 23.–24.1. klo 16 mennessä. Palkintojenjako klo 16:30.

Matkamessuilla Messukeskuksessa on runsaasti ohjelmaa, on luentoja, tanssia, arvontoja sekä erilaisia promotilaisuuksia. Messujen ohjelmistoon pääset tästä. Matkamessujen kohdemaa on tänä vuonna Espanja, josta saat nauttia niin herkkujen, viinien kuin matkatärppienkin kautta.
Messuilla on myös matkabloggaajien hyväntekeväisyyskirppis, PingviinimatkatRimma + LauraArchie Gone LebanonVaihda vapaalleMatkakuume, jonka tuotot ohjataan lyhentämättöminä Autolla Nepaliin -projektin hyväksi. Travel Bloggers Give Back -projektin hyväntekeväisyyskirpputorin tuotot suunnataan Nepalin kastittomien hyväksi.” Tutustu asiaan tarkemmin Facebook-sivulla .  Olen itsekin osallistunut tähän kirppikseen lahjoittamalla sinne karttoja. Lauantaina klo 13–16 ja sunnuntaina klo 12–14.
Jos sinulta  löytyy matkailuaiheista tavaraa jota et enää tule tarvitsemaan, niin laita meiliä suoraan travelbloggersgiveback@gmail.com


Itseäni kiinnostaa Matkamessuilla Romanian-osasto, koska minulla on kummieläimiä kohdemaassa ja haluaisinkin päästä käymään tässä paljon puhutussa maassa, myös Etelä-Amerikan, Tyynenmeren, Afrikan safarien ja Pohjois-Korean tilaisuudet kiinnostavat kaikkein eniten. Pohjois-Koreasta luennoidaan mielenkiintoisena matkailumaana. Tämän löydät halli 7, perjantaina klo 17.30 ja lauantaina klo 16.30.  Myös Saaristo on tänä vuonna mukana messuilla, joten kannattaa tutustua myös ns. lähimatkailun vinkkeihin. Luulen, että tulen taas entistä matkakuumeisempana pois messuilta. Onneksi pahinta matkakuumetta lievittää se, että lähden viiden viikon kuluttua Brasiliaan, Rio de Janeiroon. Tänä vuonna matkailen Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja kenties vielä Afrikassakin. Saa nähdä mitä kuluva vuosi tuo matkailun osalta. Viime vuonna kolusin 8 maata ja 15 kaupunkia.Harmikseni en pääse päivätöideni takia Matkamessujen päivätapahtumiin, joissa voisi tavata muun muassa yhteistyökumppaneita.
*
Minulla on vielä muutama matkailukohde, joissa haluaisin päästä ehdottomasti käymään. Ne ovat Tyynenmeren saaret, Peru, Jäämeri, Kolumbia, Gotlanti, Pohjois-Korea (tämä tarkoittaisi myös  matkaa Pekingiin), Romania ja Afrikan safari. Pohjois-Korean matkat ovat varsin hinnakkaita ja maahan matkustettaessa tulee tehdä hakemus pääseekö maahan vai ei. Tämä tarkoittaa sitä, että vuoden aikana tulisi jättää useampi matka välistä, jotta kartuttaisi matkakassaa.  Mutta haaveita on hyvä olla olemassa, ne kannattelevat elämän aalloilla seikkaillessa. Tempaudu toiseen maailmaan-kampanjasta mieluisin palkinto olisi Välimeren risteily tai rantaloma Kroatiassa. Mutta olen matkailun suhteen aikalailla kaikkiruokainen ja minusta saa yleensä aina matkakaverin.
Kun muistelen matkojani, niin kaikkein huikein kokemus tähän saakka on ollut Panama City ja etenkin Tyynenmeren Helmisaaret. Helmisaarilla oli kaikki tarvittava, ruokaa, juomaa, turkoosinsininen meri ja kiireettömyys. Aivan toinen maailma, jossa on tottunut elämään, postikorttimaisema ja sieluni maisema.  Euroopassa olen tykästynyt muun muassa Bratislavaan ja Aasiassa Vietnamiin. Mitä erikoisempi kohde ja mitä vähemmän massaturismia, sen parempi. Matkailijana pidän lepo- ja kulttuuriloman yhdistelmästä. Niitä kokemuksia ja nähtävyyksiä, joita olen nähnyt livenä matkoilla ei korvaa valokuvat, ei mikään. Ainutkertaisia hetkiä, jotka täytyy jokaisen itse kokea.
Järkyttävin muistoni on lomalta Turkin Alanyasta vuonna 1995, jolloin olimme kohteessa perheeni kanssa. Alanyassa oli silloin suuria konflikteja kurdeilla ja iltaisin vietimme yleensä aikaamme hotellihuoneessa ja verhon raosta katsoimme kuinka rekka-autojen lavoilla hurrasi kurdit liput kädessään. Pelottavaa ja järkyttävintä on se, että äitini ja veljeni yritettiin kidnata. Heidät oltiin väkisin tunkemassa auton kyytiin, kun tkävelimme isäni kanssa hieman heidän jäljessään. Äitini ja veljeni vierelle kävelytielle pysähtyi henkilöauto, josta astui esiin kaksi miestä, jotka yrittivät väkisin tunkea heitä autoon. Onneksi huusimme isäni kanssa kovaa ja juoksimme heitä kohti, niin kaasuttivat lopulta pois paikalta. Todella hämärää. Kerta kokemus Alanyasta riitti, en enää palaa sinne. Turkissa on kumminkin tullut käytyä sitä ennen useamminkin, pari kertaa Antalyassa, Kemerissä ja Marmariksessa. Antalya oli Turkin kohteista paras. 

Koska matkailu on minulle kaikkein rakkain ja tärkein harrastus, niin teenkin usein 10-13 tunnin työpäiviä, kahta eri työtä, jotta voin toteuttaa unelmiani. Kun olen töissä, niin teen töitä, mutta kun lomailen niin olen lomalla ja matkalla isolla ällällä ja ämmällä. 
Se fiilis, kun varaa matkan ja astelee Helsinki-Vantaan lentoasemalle.
Kohti uusia seikkailuja. 
Matkaillessa tutustuu itseensä ja osaa antaa arvoa omalle elämälleen.
Arvot ja ajatukset ovat muuttuneet matkojen aikana.
Kiitollisuutta siitä, että on saanut nähdä ja kokea matkaillessa kaikkea uutta ja hienoa.
Monta matkailun oppituntia on vielä kokematta.

*
Matkamessu-arvonta eli arvottavana on matkailuaiheinen ylläripalkinto (1kpl) ja kaksi(2) lippua messuille!
Arvontaan voit osallistua jättämällä tähän postaukseen kommentin ja toimivan sähköpostiosoitteesi.
Tätä saa jakaa, jotta mahdollisimman moni löytäisi tiensä Matkamessuille ensi viikonloppuna.
Arvonta päättyy sunnuntaina 17.1.2016.
Ilmoitan voittajan maanantaina 18.1.2016.
#Tempaudu
#Matkamessut
Lennokkaita hetkiä ja matkaunelmien täyteisiä talvipäiviä!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Mukana arvonnassa. mimonmami14@gmail

  VastaaPoista
 2. Olipas pelottava kokemus Analyassa, hui. :( Mukana arvonnassa!
  valkoisenlumoissa(at)hotmail.fi

  VastaaPoista
 3. Voi kun asuisinkin lähempänä. Noista sinun haaveistasi Afrikan safari kuulostaisi itsellenikin sopivalta, mutta haaveilemme myös Gambiasta samalla mantereella. Jotenkin vaan alkaa tämä maailman "meno" hirvittää, kun ei tiedä, onko missään turvassa. Suomessakaan. Silti ei pidä lakata matkustamasta, jos siihen on mahdollisuuksia. aika tulee, kun on sen aika. Olipa matkalla tai kotona.

  VastaaPoista
 4. Messuille haaveilemaan halajan satunnen(at)live.com

  VastaaPoista
 5. Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig