tiistai 26. maaliskuuta 2013

Rikkauksista uunijäätelöön

Yleensä blogeissa ostetaan ja kulutetaan, juhlitaan ja matkustellaan. Blogeja pitää eri varallisuustasojen ihmiset. Onko sellainen kiinnostavampi jolla on varaa ostaa melkein kaikki mitä haluaa vai sellainen joka säästää ja tuunaa vanhasta jotain uutta? Sen päättää lukija. Joskus tunnen itseni väliinputoajaksi ostoshaaveissani. Lainsuojattomaksi. Pidän  valaisimista, mutta on meillä muitakin sisustusjuttuja! Kaikkia mahdollisia ihanuuksia löytyy myös ostos- ja haavelistalta. Niin ja varastostamme. Jos pitäisi luopua jostakin, en tiedä istuisinko mieluummin hyvin valaistussa asunnossa lattialla vai sysipimeässä asunnossa? Tykkään siitä, että mulla on vaatehuoneessani juuri sopivia, melko ajattomiakin vuosia minun tyylissä kestäviä laatutuotteita. Se mitä eniten toivon omalla blogillani viestittäväni on oikeasti täysin rahasta riippumatonta. Joku voi hyvinkin elää pienellä tuella onnellista elämää ja toinen ei saa suurta palkkaansa riittämään mihinkään. Itse toivon sitä pientä ylimääräistä rahatukkoa, sillä voisi maksaa velat pois, auttaa kodittomia eläimiä ja ihmisiä sekä nauttia elämästä, joka ihmisellä on kovin lyhyt.
                                                              kuva Weheartit
                                   Arjenluksusta on itsetehdyt pienet herkut.
”Köyhä” vai “rikas” on helposti tosi asennekysymys ja toivon, että esimerkiksi minun blogielämääni voi samaistua täysin rippumatta kuukausituloista. Uuden tavaran ostaminen kun harvoin tekee ihmistä onnelliseksi pidemmäksi aikaa ja tuhannet täysin ilmaiset asiat elämässä tekevät iloiseksi -kuten vaikkapa blogien lukeminen hehe! :) Elämä on täynnä priorisointikysymyksiä, ja minä olen halunnut priorisoida jotain muuta kuin mahdollisuutta syödä viikottain ravintolassa tai shoppailla vain shoppailemisen ilosta. Laitan joka kuukausi pienen summan rahaa säästöön, jotta pääsen muutamia kertoja vuodessa matkustamaan. Se on minulle erittäin tärkeää, henkireikä. Tärkeimpiä asioita mihin mielestäni rahaa voi kuluttaa. Olisihan se varmasti mukavampi kuitenkin lukea “täydellisestä” elämästä kuin alennuksesta ostetuista euron korvakoruista. Elämä ei ole luksuselämää, jollei se tunnu mukavalta:)) Ja seuraavan ohjeen toteuttaminen ei vaadi Nokian johtajan tuloja.


Tein eilen uunijädeä ja onnistuin siinä niin hyvin,että mieheni söi sen mukisematta. Sanaakaan sanomatta kun lusikoi kaiken suuhunsa. Uunijäden voit tehdä vaikkapa kahvikuppeihin jos sinulla ei ole erillisiä annosvuokia.


Uunijäätelö


2 kpl


3 - 4 kpl muro-, tai Digestivekeksejä yms. 
2 dl vadelmia
2 isoa palloa vaniljajäätelöä tai muuta jätskiä
1 kananmunanvalkuainen
1 rkl tomusokeria
kinuskikastiketta
Passionhedelmä

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ensin. Murusta keksit annosvuokien pohjalle. Pilko pähkinät ja lisää ne vuokiin. Lisää vadelmat ja sitten jäätelö. Vatkaa kananmunanvalkuainen ja tomusokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. 



  
Pursota tai lusikoi marenkivaahto jäätelön päälle niin, että jäätelö peittyy kokonaan. Laita uunijäätelöt uuniin (noin 225 - 250 astetta) grillivastusten  alle kunnes marenki saa väriä. Koristele kinuskikastikkeella ja passionhedelmällä. Tarjoile heti!

Olen nyt onnellisen toiveikkaalla kannalla, saa nähdä meneekö tämä viikko kuten olen toivonut :) Siitä sitten myöhemmin, jos asiat eivät mene mönkään.
 Iloa ja valoa muruset päiväänne ♥
SHARE:

11 kommenttia

  1. Kiitos ihanasta postauksesta! :-) Niin asiaa taas. Täällä kipeänä makaan peittojen välissä kun unikaan ei enään tule.

    Olen tuhat ja 1 kertaa miettinyt uunijäätelöä, saamatta tehtyä sitä. Nyt kun paha olo helpottaa niin varmasti teen! :-)

    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaista paranemista :) Ja uunijäde on todella nopea ja helppotekoinen jälkkäri.

      Poista
  2. Aina silloin tällöin sitä miettii: "Voi kun ois rahaa niin, et vois ostaa mitä haluis!" - Mutta sitten muistaa taas sen, että miten ihanaa onkaan kävellä ihan omilla jaloilla!
    Ja onhan sitä tavaraa kertynyt ja vaikka ei ihan niin usein raaski niitä uusia... niin kyllähän tässä pärjätään :))
    Monella on asiat tosiaan paljon pahemmin...
    Hymyssä suin eteen päin, kevättä ja kesän lomareissua odotellessa :D

    Aurinkoista tiistaita ♥

    VastaaPoista
  3. Nami miten hyvän näköistä uunijätskiä :)

    Bloggaajat ja tulot ovat kyllä jännä ilmiö. Jos joku hiemankin suositumpi bloggaaja elelee hieman leveämmin, niin heti hän olisi tilivelvollinen lukijoilleen, että mistä rahat ovat peräisin, paljonko kuukausiansiot ovat, tekeekö hän blogiyhteistyötä jne. Asioita, jotka eivät muille kuulu. Jotkut tietenkin antavat todella selvästi ymmärtää, että kuukausitulot ovat huomattavasti enemmän, kuin perus tallaajalla. Se on heidän asiansa, ja varmasti joka penni on kovan työn takana, mutta itse en vain sellaisiin blogeihin pysty samaistumaan. Elämässä pitää olla muitakin arvoja kuin raha ja materia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, puhut asiaa. Itseäni ei jaksa kiinnostaa blogit, jossa kaikki on aina just eikä melkein ja kalliita juttuja ostellaan kuin liukuhihnalta.

      Poista
  4. Ihana postaus! Uunijäätelöä voisi pitkästä aikaa joskus kokeilla. Pääsiäiseksi aattelin tehdä rahkapiirakkaa. :)

    VastaaPoista
  5. Todella ajankohtainen ja tärkeä postaus. Liian monen blogin olen nähnyt "lipuvan" tähän statement -itekehuiluun ja siihen, että kopsataan toinen toiselta samanlaisia juttuja. Onneksi on myös muita ihania blogeja, joita jaksaa aina vaan lukea ja tietää, etteivät mene sallisiin turhanpäiväisyyksiin. Tosin eri ikäpolvilla on erilaisia "ongelmia" ja parikymmpiset varmasti miettivät minkä kokoisen laukun logokaupasta hankkivat, lapsiperheillä mietinnässä ovat kestovaipat ja taas morsiot miettivät mikä on häiden väriteema :) Onneksi meitä on joka lähtöön ja voi valita mitä lukee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja on ollut ikävää luettavaa kun jotkut kertovat lopettavansa blogínpitämisen sen takia kun se on käynyt liian kalliiksi.

      Poista
  6. Niin hyvää tekstiä, meillä nautiskellaan yhdessä ruuan laittamisesta ja tiedän, että monella on herkuttelukin hankalaa, kun tulot ovat niin pienet. Varmasti silti aina joskus voi jonkun herkun tehdä. Jo pitkään olen osatnut klassikkotuotteita, joita varten olen säästänyt pitkään ja miettinyt mitä seuraavaksi haluan, ehdoton intohimoni on myös vanhat tavarat, niitä sitten saalistetaan kirpputoreilta ja huutokaupoista. Pyrin ostamaan tarpeeseen en ostamisen ilosta. blogia pidän siksi,e ttä toivon ihmisten saavan siitä silmän iloa ja toivottavasti jotain kivoja erilaisia ohjeitakin. Tarkoitus ei ole esitellä mitään eikä olla mitenkään parempi, mutta sitä väriä ja iloa ja raikkautta, sitä toivon että välittyy :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig