torstai 6. joulukuuta 2012

6.luukku, iloista itsenäisyyspäivää!

Jääkukkaset ikkunoissa ja valo sädehtii. Taivas sinisyyttään väräjää.
Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi ja kiitokset sotiemme veteraaneille!
Meidän itsenäisyyspäivän perinteisiimme kuuluu katsoa Tuntematon sotilas-elokuvaa, käydään virmässä valoa haudoille ja sytytellään kynttilöitä kotonakin. Vietetään kiireetöntä aikaa. Nautiskellaan lähiruokaa; possun sisäfileetä konjakki-kokismarinadilla, bataattipyreetä ja aurajuusto-punajuurivuokaa.



 



 
Tänään onkin hyvä syy nauttia jälkkäriksi pieni petit fours -tarjoilu kuplajuomaan yhdistettynä!
Ihailla ja päivitellä illalla Presidentinlinnan pukuloistoa. Kuinka odotankaan jo Linnanjuhlien alkamista. Illalla meillä napostellaan juhlia katsoessa sinivalkoista teemaa kunnioittaen, pipareita ja sinihomejuustoa, mustikkapannacottaa ja fazerin sinistä suklaata sekä lemppareitani vihreitä kuulia. Vielä ehditte iltaa varten tekemään pannacotan jääkaappiin tai uloskin pakkaseen tekeytymään, koska meillä ainakin pakkaslukemia on huimat -20!


                                                      Pannacotan ohje löytyy alhaalla.
                                               
 
                   
 Itsenäisyyspäivään sopiikin helpon sisustuskranssin ohje.Tykkään erilaisista kransseista ja etenkin niiden väkertelystä. Tekee mieli tehdä kransseja mutta meiltä on loppunut jo aika päiviä sitten ripustuspaikat ;D. Onneksi kransseja voi tehdä pikkujoululahjoiksi muille, niin saa tekemisenintoa tyydytettyä.                  

 
Tämän kranssin kietaisin kokonaan Tiimarista löytyneistä lumimarjan oksista; yksinkertainen ja helppo yhdistää moneen tyyliin sisustuksessakin.



Tässä lupaamani pannacotan ohje:
 
2 kpl
liivatelehteä
½
vaniljatanko
5 dl
kermaa
1½ dl
sokeria

  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
  • Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet kattilaan. Laita myös tangon  palat mukaan
  • Kaada joukkoon kerma ja sokeri, kiehauta
  • Lisää hieman mustikoista tulevaa mehua
  • Ota kattilasta vaniljatangon palat pois
  • Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja sekoita hyvin seokseen
  • Kaada seos laseihin hieman yli puoleenväliin ja laita jääkaappiin jähmettymään 4 tunniksi.

  • Päälle mustikoita ja kermavaahto pisaroita. Namskis!

    Miten te vietätte itsenäisyyspäivää?

     


    Näihin sanoihin ja säveliin toivotan Sinulle leppoisan tunnelmallista itsenäisyyspäivää  :)

    4 kommenttia:

    1. Ihana blogi siulla Satu!Mahtavia herkkuja sie aina jaksat tehdä!Herkut on oikeesti elämän yks ihanista nautinnoista!t.Suvi

      VastaaPoista
    2. Kiitoksia :) Lemppariharrastuksiani ovatkin ruuan laittaminen, leipominen sekä askartelu. Kiva, jos tykkäät blogistani. Blogini osoitetta saa jakaa eteenkinpäin :) Kiitos kommentistasi!

      VastaaPoista
    3. Ooo toi pannacotta on niin hyvännäköistä! Ja mäkin ootan linnanjuhlien alkamista, en oo pitkään aikaan katsonut kunnolla, mutta tänä vuonna voisin :--D

      VastaaPoista
    4. Juu, pannacotta on erittäin makoisaa jälkkäriä. Linnan juhlissa oli paljon kauniita pukuja tänä vuonna. Harmi vaan, kun moni eturivin julkkis jäi pois juhlista. Jäi arvostelematta heidän pukunsa ;D Kiitos kommentistasi!

      VastaaPoista

    Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥